Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Στις 23 Οκτώβρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου – Κατάπτυστη η στάση των κυβερνητικών συνδικαλιστών στο ΔΣ της ΟΛΜΕ!

Κοινό βηματισμό και απεργιακή συμπόρευση με τη ΔΟΕ, η οποία έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 23 Οκτώβρη, με 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ και κάλεσμα προς τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, πρότεινε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, της 9ης Οκτώβρη, καθώς υπάρχει ανάγκη ο κλάδος να απαντήσει αγωνιστικά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Αυτή την πρόταση, για πανεκπαιδευτική απεργία, οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ την καταψήφισαν (αντίστοιχα στη ΔΟΕ έκαναν το ίδιο η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ), κηρύσσοντας στην πράξη πλήρη ανακωχή με την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας και γύρισαν την πλάτη στο 60% των ΕΛΜΕ, που στην Ολομέλεια προέδρων του Σαββάτου 5/10 ψήφισαν για πανεκπαιδευτική απεργία. Φαίνεται πως δεν «ιδρώνει το αυτί τους» με την προσπάθεια μαζικών λουκέτων σε εκατοντάδες τμήματα, με τα χιλιάδες κενά που παραμένουν στα σχολεία, με τις άθλιες σχολικές υποδομές και τα επικίνδυνα κτίρια, όπως αντίστοιχα για αυτές τις ηγεσίες δεν είναι όλα αυτά αιτία ξεσηκωμού, ούτε καν οι διώξεις και τα πειθαρχικά που γενικεύονται σε όλη την Ελλάδα. Οι ηγεσίες των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ θέλουν μια Ομοσπονδία παραδομένη στην κυβέρνηση.

Με αστείες δικαιολογίες καταψηφίζουν την πρόταση δεκάδων ΕΛΜΕ, καθώς όπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της: 

«Έφτασαν στο απαράδεκτο σημείο, ιδιαίτερα τα “πρωτοπαλίκαρα” της ΔΑΚΕ, να λοιδορούν και να κατηγορούν τον κλάδο των δασκάλων ότι το κάλεσμα για κοινή απεργιακή συμπόρευση είναι υποκριτικό!

Ειδικά για την ηγεσία των ΣΥΝΕΚ η μόνη λέξη που ταιριάζει για τη στάση τους είναι ντροπή! Όταν πριν λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν προ των πυλών να γίνει κυβέρνηση έβγαιναν στα κάγκελα με κάθε αφορμή και πλειοδοτούσαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Τώρα είναι εξαφανισμένοι!

Αφού αξιοποίησαν την ΟΛΜΕ ως σκαλοπάτι για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και να φέρει μνημόνια, νόμους Κατρούγκαλου και προσοντολόγιο Γαβρόγλου και αφού έσπειραν την απογοήτευση στον κλάδο, σήμερα επιλέγουν να γίνουν το πιο χρήσιμο δεκανίκι της κυβέρνησης της ΝΔ! Εμποδίζουν κάθε κινητοποίηση, καταψηφίζουν απεργίες, συκοφαντούν τη ΔΟΕ και τολμούν, στην πιο επαίσχυντη πράξη τους μέχρι σήμερα, να κατηγορήσουν τον κλάδο ότι από το 2019 μέχρι σήμερα έχει ρίξει “λευκή πετσέτα” στο ΥΠΑΙΘΑ.

Δεν θα τους περάσει! Όλοι στη μάχη! Στις 23 Οκτωβρίου οι ΕΛΜΕ θα πάρουν πάνω τους την υπόθεση της απεργιακής κινητοποίησης μαζί με τα σωματεία των δασκάλων!».