Σύσκεψη Σωματείων Παρασκευή 30/9 στο Νοσοκομείο Ρόδου

Μπροστά στην τραγική κατάσταση που βιώνουν το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου και κατ’ επέκταση οι ασθενείς , ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου απευθύνει κάλεσμα προς τα σωματεία εργαζομένων του νησιού σε κοινή σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της κινητοποίησης στις 6/9 . Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο του καλέσματος.

Αξιότιμες,-οι συναγωνίστριες,-ες,

Ως Σύλλογος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλα τα σωματεία της νήσου την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Ο σκοπός της εν λόγω συνεδρίασης είναι η επικοινωνία, η ουσιαστική προετοιμασία και οι λήψεις αποφάσεων σχετικά με την επικείμενη κινητοποίηση που έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου στις 6 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κύπρου με αφορμή την Πανελλαδική Συγκέντρωση που οργανώνει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) στη Θεσσαλονίκη, εν αναμονή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές μας,

Είναι σαφής η διαρκής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας σε όλους τους τομείς: Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια, Εργασία (ωράρια και συνθήκες). Το βιώνουμε συστηματικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και τα ποσοστά που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του 2024 όπου σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη καταδείχθηκε πως ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 26,1% του πληθυσμού της Χώρας (2.658.400 άτομα).

Αντίστοιχες έρευνες της Eurostat φανερώνουν πως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία κατέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση δαπανά 180.000.000 στη φρεγάτα στην Ερυθρά, χωρίς να έχει κανένα συμφέρον η χώρα μας. Φροντίζει να αυξήσει τους μισθούς των εξωκοινοβουλευτικών αντιπροσώπων και φυσικά νοιάζεται ιδιαιτέρως για τις φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις παντός τύπου των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πχ. οι τράπεζες εμφάνισαν αυξήσεις κερδών κατά 25% και οι ενεργειακοί όμιλοι κατά 270%. Με αυτά τα λίγα και μόνο παραδείγματα καταδεικνύονται με σαφήνεια οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης και σίγουρα μέσα σε αυτές δεν είναι η αύξηση της ποιότητας του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας μας.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας για να διεκδικήσουμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας ασφαλές, αποδοτικό και ποιοτικό, με παροχές που αρμόζουν στους ασθενείς, με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τους εργαζόμενους. Ο τομέας της Υγείας είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένος με όλους μας. Ελάτε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Ελπίδα Παπαθανασίου Αριστείδης Καΐκης