Στις 13-14 Σεπτέμβρη στο πάρκο «ΘΕΡΜΑΙ» το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με δελτίο Τύπου η Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία της Ρόδου στις 13-14 Σεπτέμβρη στο πάρκο «ΘΕΡΜΑΙ» στο Φεστιβάλ ΚΝΕ”Οδηγητή” το οποίο συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!»

Αυτό είναι το σύνθημα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή», που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, διανύοντας έναν δρόμο μισού αιώνα, που μπορεί να μοιάζει μακρινός, αλλά δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη ζωντάνια, τη διάθεση, τη δίψα για ακόμα περισσότερα. Ήταν και είναι τέτοια η πορεία του Φεστιβάλ στον χρόνο, που δημιουργεί το ίδιο τις συνθήκες και τις στιγμές, ώστε να το κάνει αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής και της πολιτιστικής δράσης της ΚΝΕ και να αποτελεί κάθε χρόνο πραγματική ανάσα για το λαό και τη νεολαία, το κορυφαίο πολιτικό και πολιτισμικό γεγονός της χώρας.

Γιορτάζουμε την επέτειο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, χαρούμενοι και περήφανοι για όσα έχει πετύχει στη διαδρομή του, αλλά κυρίως για το ότι έχει κατορθώσει να αγκαλιαστεί από διαφορετικές γενιές και συνεχίζει να συγκινεί και τις νεότερες αφού προσελκύει χιλιάδες νέους και νέες κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του.

Και φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα κάνει στάση στη Ρόδο στις 13-14 Σεπτέμβρη στο πάρκο «ΘΕΡΜΑΙ».

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της Ρόδου, να συμμετέχει στις εκδηλώσεις, να διασκεδάσει, να συναντηθεί με τις επαναστατικές ιδέες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, την κοινωνία του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 13/9

  • Έντεχνο μουσικό πρόγραμμα από το Βασίλη Αυγουστάκη και τις «9 χορδές» ( Κώστας Αντωνιάδης, Μιχάλης Μαντικός)
  • Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τους Δημήτρη Φασουράκη, Βασίλη Γεωργιάδη και τη Γιώτα Φουτούλη

Σάββατο 14/9

  • Ροκ συναυλία από το συγκρότημα «Sorolop» ( Παναγιώτης Πατσάης, Τάσος Κολιός και Δημήτρης Χριστοδούλου)
  • Πολιτική ομιλία από το Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
  • Νησιώτικο- παραδοσιακό γλέντι με τη Κατερίνα Κορρέ και τους Άγγελο Μοσχίδη, Κατσουράκη Νίκο, Αγκά Γιάννη, Ιξάν Τατ

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινάνε και τις δύο μέρες στις 20:00

Στο χώρο επίσης θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», μπαρ, σουβλάκια και ειδικά διαμορφωμένη γωνιά για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, έκθεση με θέμα «Παλεύουμε για την απελευθέρωση της Γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία στον 21ο αιώνα», έκθεση με τίτλο «Όταν η εκμετάλλευση είναι κανόνας, η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας γίνεται καθήκον», στέκια των Οργανώσεων Βάσης της Τ.Ο. Ρόδου.”