Ανακοινώθηκαν 6.211 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Σταγόνα στον ωκεανό των εκπαιδευτικών αναγκών

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα 6.211 εκπαιδευτικών που λαμβάνουν μόνιμους διορισμούς σε κενές οργανικές θέσεις σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή.

Από το σύνολο αυτών των διορισμών οι 172 γίνονται στην Ειδική Αγωγή, οι 6.020 στη Γενική Εκπαίδευση (1.316 στην Πρωτοβάθμια και 4.704 στη Δευτεροβάθμια) και 19 εκπαιδευτικοί διορίζονται στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα γίνουν συνολικά 10.000 μόνιμοι διορισμοί φέτος, με έμφαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου οι προσλήψεις θα ξεπεράσουν τις 5.000. Παράλληλα, το υπουργείο έχει δηλώσει ότι πέρα από την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, οι διορισμοί θα αφορούν και πάνω από 5.500 νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι τα παραπάνω αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των εκπαιδευτικών αναγκών, αφού τη σχολική χρονιά που μας πέρασε χρειάστηκαν πάνω από 52.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Εξάλλου, την ίδια ώρα που το υπουργείο ανακοινώνει και υλοποιεί τις μόνιμες προσλήψεις, φροντίζει παράλληλα να περικόπτει θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μέσω συγχωνεύσεων και υποβιβασμών, βλέποντας διαρκώς τον αριθμό των μαθητών και τις ανάγκες τους ως κόστος.