Αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας, χωρίς τις αναγκαίες θέσεις εργασίας για την ασφάλεια των πτήσεων, με ευθύνη της κυβέρνησης

Το πρόβλημα του ελέγχου ενάεριας κυκλοφορίας που λειτουργεί συστηματικά χωρίς να είναι στελεχωμένες οι αναγκαίες για την ασφάλεια των πτήσεων, θέσεις εργασίας, επαναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ΥΠΑ, τονίζοντας ότι «η πίεση των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ με πάνω από 4800 πτήσεις μέσα σε μια ημέρα στο ελληνικό FIR, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του κλάδου, οδηγούν σε καταστάσεις επικίνδυνες για την ασφάλεια των πτήσεων.

Η ΕΣΚ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι οι καταγγελίες της επιβεβαιώνονται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) στις 10/08, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “αφαιρείται το πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας” των δύο ατόμων ανά τομέα. Η ΕΣΚ, ωστόσο προσθέτει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης και οι δυνάμεις που την συγκροτούν προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες κυβέρνησης- επιχειρηματικών ομίλων.

Καταλήγοντας τονίζει ότι «Οι εργαζόμενοι του κλάδου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, αρνούμαστε να κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των πτήσεων για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι εταιρείες. Μαζικά και οργανωμένα καταγγέλλουμε την υπονόμευση που γίνεται από κυβέρνηση- αεροπορικές εταιρείες και απαιτούμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση, τις εταιρείες και τα τσιράκια τους στην ΥΠΑ ότι δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές!».