Τομεακή Επιτροπή Ρόδου ΚΚΕ: Οι ελλείψεις κοστίζουν ανθρώπινες ζωές

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ρόδου του ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη αναφέρει τα εξής:

Οι ελλείψεις κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Αυτήν την πραγματικότητα που ζούμε σε όλα τα νησιά, προσπάθησε ο Υπουργός Υγείας να «θολώσει» με τις περιοδείες του στα ξεχαρβαλωμένα νοσοκομεία Κω-Καλύμνου-Ρόδου, δίνοντας υποσχέσεις του σταγονόμετρου.

Την ίδια στιγμή στις προθέσεις του Υπουργού και της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση όλων των «ανθυγιεινών» αναδιαρθρώσεων για την «Υγεία- εμπόρευμα».

«Το κράτος δεν έχει λεφτά». Με αυτή την απίστευτα κυνική απάντηση ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης «δικαιολόγησε» την εγκληματική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Ρόδου και όλους τους συγκεντρωμένους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Θεώρησε ότι μπορούσε να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο προκλητικό ψέμα, όταν την ίδια στιγμή δίνονται κατά προτεραιότητα δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και σε ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Το πολιτικό του θράσος, αλλά και η υποτίμηση της νοημοσύνης των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν, ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, όταν για να αποδείξει πόσο καλά λειτουργεί το Νοσοκομείο της Ρόδου, ξεκίνησε την ομιλία του με την ευχαριστήρια επιστολή Ελβετίδας ιατρού που χρειάστηκε νοσηλεία στο ΓΝΡ.

Η αυταπάρνηση του προσωπικού, που μέσα σε τραγικές συνθήκες προσπαθεί να σώσει ζωές, να βοηθήσει τους ασθενείς, πάει πολύ να ερμηνεύεται από τον Υπουργό ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης για το ΕΣΥ, ενώ την ίδια ώρα αποκαλεί «φασαρία» τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών υγειονομικών, ώστε να μπορούν να σώσουν αυτόν τον κόσμο και να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στη δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού -που τόσα χρόνια περίμεναν οι νησιώτες να γίνει- δεν μπορεί να γίνει η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθούν οι πολιτικές ευθύνες καμιάς κυβέρνησης και καμιάς περιφερειακής αρχής στην παραπέρα προώθηση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αυτή η πολιτική είναι το ευαγγέλιο της ΕΕ και το ασπάζονται όλα τα άλλα κόμματα. Το εφάρμοσαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ διαχρονικά με τραγικές συνέπειες στην Υγεία και τη ζωή του λαού.

Όσον αφορά στα εκατομμύρια ευρώ που κατευθύνονται στις ενεργειακές και ψηφιακές αναβαθμίσεις των νοσοκομείων, που ανέφεραν ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης, είναι ούτως ή άλλως προτεραιότητα της ΕΕ η χρηματοδότηση των δράσεων στην πράσινη ανάπτυξη σε αντίθεση με τις ανάγκες χρηματοδότησης για μόνιμη και επαρκή στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας.

Όσο εξειδικεύεται η πολιτική που θεωρεί «κόστος» την Υγεία, τα διαχρονικά προβλήματα του συστήματος Υγείας θα επιδεινώνονται σε βάρος της ζωής του λαού και των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας.

Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους στην Υγεία, συμμετέχει, αγωνίζεται μαζί τους, μαζί με το λαό να χτίσουμε «τείχος» απέναντι στη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων σε νοσοκομεία , Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Διεκδικούμε σύγχρονες, υψηλού επιπέδου , δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους.”