Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Αδ.Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο αναφέρει τα εξής:

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Η Δημόσια Υγεία είναι αγαθό όχι εμπόρευμα

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου βρέθηκε χθες στην κινητοποίηση «υποδοχής» του Υπουργού Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, δηλώνοντας για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι εκεί.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις δεν αφορούν μόνο τους ίδιους. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του ροδιακού λαού!

Για άλλη μια φορά ο υπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει το μαύρο- άσπρο, μιλώντας για προκήρυξη 50 θέσεων νοσηλευτών, αλλά και παρουσιάζοντας ως «λύση» στα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου το άνοιγμα της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Η μόνιμη επωδός ήταν ότι «για την υποστελέχωση φταίει η έλλειψη προσωπικού που υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα» παρουσιάζοντάς το σχεδόν σαν φυσικό φαινόμενο, αλλά και ότι «δεν υπάρχουν λεφτά, τι θέλετε να βάλουμε κι άλλους φόρους στον κόσμο;».

Η πραγματικότητα όμως που ζούμε λέει άλλα. Οι συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο έχουν φτάσει στο απροχώρητο, με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και ημέρες άδειας, με την εξάντληση να οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας για το προσωπικό, με ότι αντίκτυπό μπορεί αυτό να έχει στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτή είναι η αιτία που οδηγούνται σε παραίτηση γιατροί και νοσηλευτές.

Όσο για το αν μπορούν να βρεθούν λεφτά για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, ας κοιτάξουν να βάλουν κανένα φόρο στους εφοπλιστές, να φορολογήσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις σε εμπόριο, τουρισμό κ.α, ας κόψουν κάτι από τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και ας αφήσουν στην άκρη τη γνωστή πια προσπάθεια να στρέψουν τον λαό απέναντι σε εργαζόμενους που δίνουν μάχες για να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο μας! Δεν τσιμπάμε πια!

Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις, για αυξήσεις στους μισθούς, για πραγματικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία! Είναι και δικός μας αγώνας!”

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30

email. idiotikoirodos@gmail.com