Αρνείται η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου (VIDEO)

Την ίδια αποτυχημένη συνταγή που έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΚΚΠΠΝΑ) υποσχέθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σ. Ζαχαράκη, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την υποστελέχωση της δομής αλλά και το κτιριακό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του Κόμματος, Βιβή Δάγκα, τόνισε πως απαιτείται η λειτουργία του Κέντρου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και περιέγραψε τα όσα ζουν εργαζόμενοι και παιδιά λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης. Και αυτό καθώς στη δομή οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι 260 και υπηρετούν μόνο 73 μόνιμοι και 20 επικουρικοί COVID. Ακόμα και οι εννέα προσλήψεις που εκκρεμούν από το προηγούμενο έτος δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα. 

Υπογράμμισε πως τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα μιας δραστηριότητας, που θα αποτελούσε ανάσα σε όλη την τραυματική κατάσταση που έχουν ζήσει, βιώνοντας έτσι και τον εγκλεισμό, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν εργαζόμενες που σε ένα μήνα κάνουν τέσσερις συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες, χωρίς να συμπληρώνουν το 12ωρο της ανάπαυσης και δεν έχουν πάρει την άδεια του 2023, «κάτι που εντοπίζουν οι ίδιες οι εργαζόμενες σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών». Συμπλήρωσε πως είναι καθοριστική η σταθερή σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με τους κοινωνικούς λειτουργούς και ανέφερε πως ψυχολόγος υπάρχει μόνο 9 ώρες τη βδομάδα.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο, με παιδιά να μένουν σε μία δομή που έχει μούχλα και με μόνο μία μόνιμη καθαρίστρια. «Αυτά κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός πως δεν εξασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών», σημείωσε. 

Ωστόσο, γι’ αυτά τα εκρηκτικά προβλήματα, η Σ. Ζαχαράκη περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι οι εννέα προσλήψεις του 2023 θα προχωρήσουν «άμεσα» και προανήγγειλε νέο διαγωνισμό με άγνωστο το πότε θα οριστικοποιηθεί και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις.