Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων που διαχειριζόταν η FTI

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για τη σημερινή απεργία των εργαζομένων του ξενοδοχείου Labranda Blue Bay, αναφέρονται τα εξής:

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στέκεται στο πλάι των συναδέλφων μας Ξενοδοχοϋπάλληλων, που εργάζονται στα ξενοδοχεία που διαχειριζόταν ο όμιλος FTI που αυτή την στιγμή έχει βαρέσει «κανόνι». Οι συνάδελφοι και πριν από αυτές τις εξελίξεις ερχόντουσαν αντιμέτωποι με δεκάδες δυσκολίες, στην καθημερινότητα και στην εργασία τους, όμως τώρα αντιμετωπίζουν πρόσθετα και την ανασφάλεια του αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα αλλά και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωμένα όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αυτόν των αγώνα που δίνουν είμαστε μαζί τους, στεκόμαστε στο πλευρό τους δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη, μέσα από την οργάνωση και των αγώνα τους, θα βγούνε νικητές!!

Απαιτούμε

Όλοι οι συνάδελφοι να συνεχίσουν να εργάζονται με τους ίδιους όρους και συμβάσεις που είχανε και πριν.

Διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους που είχαν μέσα από την εργασία τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους συναδέλφους που αγωνίζονται.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ

Αυτήν ακριβώς την στήριξη σήμερα το πρωί έδειξαν και στην πράξη μέλη του σωματείου μας, που βρέθηκαν μπροστά στην πύλη του Ξενοδοχείου. Οι εργαζόμενοι κάτω απο την αποφασιστική τους δράση, αρνήθηκαν να συνεχίσουν την εργασία τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και με την ενότητα τους κατάφεραν μια σημαντική πρώτη νίκη!!

Να υπογράψουν και να εξασφαλίσουν όλα τα δικαιωματά τους. Τέτοιες νίκες στον κλάδο του Τουρισμού δείχνουν τον δρόμο για το με ποίον τρόπο οι εργαζόμενοι διεκδικούν και πετυχαίνουν τον στόχο τους. Μέσα απο τον οργανωμένο αγώνα, απέναντι στην εργοδοσία.