Κλειστά Τετάρτη και Πέμπτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Πηγή: Eurokinissi

Για άλλη μια φορά οι καιρικές συνθήκες αποκαλύπτουν την ανεπάρκεια των σχολικών υποδομών, αφού λόγω καύσωνα, το υπουργείο Παιδείας αρκέστηκε σε μια σειρά οδηγίες – ευχολόγια προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, «πετώντας το μπαλάκι» στους δήμους να αποφασίσουν για κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου τα φαινόμενα είναι πιο έντονα.

Με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι εξετάσεις στα Γυμνάσια, το υπουργείο Παιδείας συνέστησε στις Διευθύνσεις του «να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν», να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των εξετάσεων από τους συλλόγους διδασκόντων κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα οι κλιματιζόμενες αίθουσες είναι σχεδόν ανύπαρκτες στα σχολεία, ενώ ακόμα και οι κουρτίνες θεωρούνται …είδος πολυτελείας. Γι’ αυτό και το υπουργείο δίνει έμφαση στο να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, έτσι ώστε οι εξετάσεις να ολοκληρωθούν τις πρωινές ώρες, πριν προλάβει να ανέβει στα ύψη η θερμοκρασία.

Τα σχολεία μπορεί να έχουν …διαδραστικούς πίνακες, αλλά είναι γυμνά από υποδομές. Όταν βρέχει πλημμυρίζουν, όταν έχει κρύο παγώνουν και ενίοτε πέφτουν τα ταβάνια!

Έτσι, κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε μια σειρά δήμους