Ψήφος στο ΚΚΕ, για να πάρουμε νέα δύναμη την επόμενη μέρα! (VIDEO – AUDIO)

Με μαχητικότητα, παλμό και αισιοδοξία, ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών το ΚΚΕ θα βγει πιο δυνατό από τις κάλπες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιούνη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Ρόδο.

Στην συγκέντρωση μίλησαν οι Γιάννης Αγγέλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συνταγματάρχης εν αποστρατεία και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τη Βιβή Δάγκα, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Γιάννης Αγγέλου κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το ρολόι του χρόνου μετρά αντίστροφα στον δρόμο προς τις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Τέτοια ώρα το βράδυ της Κυριακής, με την ψήφο του λαού μας, με τη στήριξη όλων μας, οι κάλπες θα βγάλουν ακόμη περισσότερο κόκκινο. Από τον σπόρο που θα ρίξει ο καθένας μας με την ψήφο του. Πάμε δυνατά και σίγουρα για να γίνουμε περισσότεροι.

Όσο ο χρόνος μειώνεται και πλησιάζουμε προς την Κυριακή, τόσο αυξάνονται τα ψεύτικα διλήμματα των αστικών κομμάτων, που για μια ακόμη φορά επιδιώκουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό του λαού μας. Παλεύουν με κάθε τρόπο να κάνουν το μαύρο άσπρο με επικοινωνιακά τερτίπια. Όμως εμείς ξέρουμε και ξέρουμε καλά.

Αυτή τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και άλλα εφτά κόμματα που ουσιαστικά έχουν την ίδια πολιτική θέση σε όλα τα ζητήματα και διαφέρουν μόνο στον αρχηγό. Αυτό κάνει τη διαφορά τους και μόνο. Τίποτε άλλο, καθώς όπως έχει αποδειχτεί και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, συμφωνούν και ψηφίζουν οτιδήποτε αντιλαϊκό έχει σημασία ενόψει της Κυριακής.

Να ξεκαθαρίσουμε τη λογική της χαλαρής ψήφου και να εξηγήσουμε πως χαλαρή ψήφος δεν υπάρχει και σε αυτές τις εκλογές δίνουμε βροντερό παρών και ενημερώνουμε όλους πως η ψήφος είναι καίρια και καθοριστική γιατί την επόμενη σε ανάλογο των εθνικών εκλογών αποτέλεσμα, θα μας κουνάνε τα ποσοστά τους ως συγχωροχάρτι και επιβράβευση του λαού να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ανέστης Τσουκαράκης, όπου απευθυνόμενος στον Ροδιακό λαό, τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα κοστίζει η φρεγάτα Ύδρα για την συμμετοχή της στην επιχείρηση «Aspides», η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που σχεδίασε ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επί 12 μήνες που θα βρίσκονται εκεί κάτω ελληνικά πολεμικά πλοία , για βάλτε τα κάτω: 180 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουμε όλες και όλοι μας, φόροι και ξανά φόροι και μετά μας τσαμπουκάνουν ότι θα μειωθούν οι τιμές των προϊόντων, ότι θα μειωθούν οι τιμές στα τιμολόγια ενέργειας των καυσίμων, ότι θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις μας το είδαμε ήδη…παραμύθια μας λένε!

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, κάνει το χρέος της στην στήριξη του Νετανιάχου, στην «αυτοαμυνά» του, στην εξολόθρευση της Χαμάς. Βρε σεις εδώ και 8 μήνες έφτασαν στους 36.000 οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που έχει σφαγιάσει η «αυτοάμυνα» αυτού που στηρίζεται, περισσότερα από 15.000 παιδάκια έχουν σφαγιαστεί … κλαίνε οι μανάδες τους που η «αυτοάμυνα» του Νετανιάχου τα σφαγιάζει, αυτή είναι η αλήθεια!»

Η προεκλογική συγκέντρωση κορυφώθηκε με την ομιλία της Βιβής Δάγκας, η οποία ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης του ΚΚΕ για να δυναμώσει κάθε μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μια ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας ότι οι μαχητές και μαχήτριες της ζωής συνεχίζουμε να πολεμάμε το άδικο και να χτίζουμε το αύριο με το ΚΚΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ! Κι εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως είναι το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά κι εκεί που ανατρέπονται στο δρόμο του αγώνα για να σπάσει ο “φάυλος κύκλος” της εκμετάλλευσης, της ανασφάλειας, της ακρίβειας, των πολέμων και της προσφυγιάς!

Την ώρα που η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται σε επίπεδο lifestyle και για το πόσο ζυγίζει η φέτα,
Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους κι όλες εσάς με βάση το πραγματικό δίλημμα των εκλογών:

Στις 10 Ιούνη θα έχει πάρει “ισχυρή εντολή” η κυβέρνηση της ΝΔ- όπως λέει ο Μητσοτάκης- να συνεχίζει με φόρα τα “αντιλαϊκά έργα και ημέρες της”. Θα έχει πάρει το πράσινο φως η πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, που είναι φυλακή για τους λαούς;

Ή θα της κοπεί η φόρα και η αλαζονεία με το “κόκκινο” ψηφοδέλτιο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της προοπτικής; Για να κοντύνουμε πολύ το 41% της ΝΔ, που ήδη το βλέπει με τα κιάλια και βάζει στόχο να πιάσει το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Ένα μήνυμα που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες και θα ταρακουνήσει το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου!
Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για να χαμογελάσει ο λαός!»

Για το τουριστικό θαύμα

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι αυτή που εγγυάται ότι θα έχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Όμως ανάπτυξη είχαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπως και στη Ρόδο.
Και μάλιστα ο κλάδος του τουρισμού, των ξενοδοχείων είχε ρεκόρ κερδοφορίας.

Τι έζησαν, όμως, οι ξενοχοϋπάλληλοι;

Ας δουν το παράδειγμα με την αναστολή λειτουργίας του τουριστικού κολοσσού FTI στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία και στη Ρόδο.

Οι εργαζόμενοι κι εργαζόμενες έρχονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα, που έρχεται να προστεθεί στην κούραση από την ένταση της δουλειάς. Αν κάτι επιβεβαιώνεται είναι ότι τα σπασμένα τα πληρώνουν οι
εργαζόμενοι.

Το ΚΚΕ είμαστε στο πλευρό σας για να απαιτήσουμε να εξασφαλιστούν με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά τα ξενοδοχεία της Ρόδου.

Ας δουν όμως τί σημαίνει ανάπτυξη για τους ξενοδοχοϋπάλληλους που δουλεύουν στα πεντάστερα ξενοδοχεία του νησιού. Ας κάνουμε το λογαριασμό:

  • 20,5 δισ. ευρώ ταξιδιωτικές εισπράξεις του 2023
  • Αύξηση μόλις κατά 5% στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στη εστίαση… όπου βέβαια εφαρμόζεται, η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.
  • Και την αύξηση στις τιμές στα supermarket, στα ενοίκια, στους λογαριασμούς, πώς θα την πληρώσουν?

Αυτή είναι η τουριστική τους ανάπτυξη. Θέλουν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά δούλους στα ξενοδοχεία και τους χώρους δουλειάς. Γιατί είναι προϋπόθεση για την κερδοφορία τους. Και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, οι νέοι και οι νέες να μην μπορούν να πάνε μια ημέρα διακοπές.
Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η “ευρωπαϊκή κανονικότητα” της ΕΕ.»

Ολόκληρη η ομιλία της Βιβής Δάγκας