Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδ/σου για το «κανόνι» του F.T.I

«Καμία αρνητική μεταβολή στις συμβάσεις και τους όρους. Άμεση καταβολή δεδουλευμένων. Διασφάλιση εισοδήματος και ασφάλισης. Νομική κάλυψη για οποιαδήποτε εκκρεμότητα και απαίτηση» τονίζεται σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για την πτώχευση του τουριστικού οργανισμού F.T.I.

Συγκεκριμένα:

Το “κανόνι” που βάρεσε πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν το F.T.I, ο τρίτος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά πόσο εύθραυστα είναι τα ξύλινα πόδια της λεγόμενης τουριστικής βιομηχανίας.

Για κάποιους δεν αποτελεί έκπληξη, αφού είναι γνωστό ότι οι σκληροί νόμοι της ελεύθερης καπιταλιστικής οικονομίας δεν αστειεύονται.

Όταν φτάσει η ώρα, ούτε τους πελάτες σκέφτονται ούτε τα reviews, ούτε το αντίκτυπο στο τουριστικό προϊόν.

Το μεγάλο θέμα φυσικά δεν είναι το μέλλον του κολοσσού και των μεγαλομετόχων, αλλά τι θα γίνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, πρακτορεία, μεταφορές και οι συνεργαζόμενοι, που επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή.

Γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα να παρθούν από κυβέρνηση και υπουργεία όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις και τα εισοδήματα.

Καμία αρνητική μεταβολή σε συμβάσεις και όρους. Άμεση καταβολή δεδουλευμένων. Διασφάλιση εισοδήματος και ασφάλισης. Νομική κάλυψη για οποιαδήποτε εκκρεμότητα και απαίτηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν πίσω από την ασπίδα τους.

Το σωματείο τους. Χωρίς φόβο, αλλά με αγωνιστικό πνεύμα, να απαιτήσουν συλλογικά και οργανωμένα την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους.

Το ΚΚΕ με τα μέλη του θα δώσουν μαζί τους και αυτόν τον αγώνα.