Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της FTI

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε σήμερα η εταιρία τουρισμού FTI, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που είχε η διοίκησή της με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η χρεοκοπία του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού παρόδου της Ευρώπης επηρεάζει 11.000 εργαζόμενους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές είτε είχαν ήδη κλείσει πακέτα για το προσεχές διάστημα.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί για την εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά τα συστήματα κρατήσεων βρίσκονταν ήδη εκτός λειτουργίας, υποτίθεται λόγω τεχνικού προβλήματος. Απενεργοποιημένη ήταν από το πρωί και η ιστοσελίδα της αλυσίδας ξενοδοχείων «Labranda», η οποία ανήκει στην FTI.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η διοίκηση της FTI βρισκόταν καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων, προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε τελικά χθες, Κυριακή, το βράδυ το αίτημα της εταιρίας.

Από την εταιρία ανακοινώθηκε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε όσοι βρίσκονται ήδη σε διακοπές να μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν κανονικά και να επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα, ενώ το «Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης» θα αναλάβει να επιστρέψει προκαταβολές για πακέτα που τελικά θα ακυρωθούν. Το Ταμείο ιδρύθηκε το 2019, μετά την χρεοκοπία του Ομίλου Thomas Cook.

Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ :
Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της FTI

«Να εξασφαλιστούν, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στη Ρόδο», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για την είδηση της αναστολής λειτουργίας του τουριστικού κολοσσού FTI».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η FTI

Η είδηση της αναστολής λειτουργίας του τουριστικού κολοσσού FTI, που φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκει τους εργαζόμενους στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Στην κούραση από την ένταση της δουλειάς έρχεται τώρα να προστεθεί η αβεβαιότητα.

Αν κάτι επιβεβαιώνεται είναι ότι και με ανάπτυξη και με κρίση, τα σπασμένα τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Να εξασφαλιστούν με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στη Ρόδο: συνέχιση της λειτουργίας, μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, συνέχεια της εργασιακής σχέσης από όποιο νέο εργοδότη αναλάβει.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την κατάσταση, να επιβάλλουν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Το ΚΚΕ θα βρεθεί δίπλα τους.

Με ετικέτα