Να παρθεί πίσω η απόλυση συμβασιούχου του ΟΑΕΔ από το Νοσοκομείο Ρόδου

Νοσοκομείο

Την απόλυση από το Νοσοκομείο της Ρόδου εργαζόμενου συμβασιούχου με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, απαιτώντας, παράλληλα, από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τον υπουργό Υγείας να την πάρουν πίσω και να πάψει άμεσα κάθε δίωξη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο υπάλληλος απολύθηκε επειδή ανάρτησε στο Τμήμα Επειγόντων το περιεχόμενο εγκυκλίου σχετικά με είσπραξη αμοιβής από ασθενείς που αναφέρονται στον συγκεκριμένο νόμο, εκθέτοντας έτσι την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Υγείας. Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο απολυμένος εργαζόμενος απασχολείτο στο νοσοκομείο προκειμένου να συμπληρώσει τα τελευταία του ένσημα για τη σύνταξη. 

Επίσης, η ΤΕ καλεί τον ροδιακό λαό να είναι σε εγρήγορση, καθώς «η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου είναι οριακή» και τα αιτήματα των εργαζομένων είναι «πέρα για πέρα δίκαια όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά για όλο τον λαό της Ρόδου. Κάθε κινητοποίησή τους πρέπει να αγκαλιαστεί από όλο τον ροδιακό λαό». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου:

«Τη στιγμή που το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου στενάζει από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και το υπάρχον είναι πλήρως εξουθενωμένο, η διοίκηση και το υπουργείο Υγείας, με περίσσιο θράσος και απανθρωπιά, προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενου συμβασιούχου, ο οποίος απασχολούνταν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο της Ρόδου και πάλευε να συμπληρώσει τα τελευταία ένσημα για να βγει σε σύνταξη.

Το “αδίκημα” που διέπραξε ο υπάλληλος του νοσοκομείου ήταν ότι ανάρτησε το περιεχόμενο εγκυκλίου στο Τμήμα Επειγόντων σχετικά με είσπραξη αμοιβής από ασθενείς που αναφέρονται στον συγκεκριμένο νόμο, και έτσι “εξέθεσε” το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η απόλυση του εργαζόμενου είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει να κάνει με κάποια παράβαση καθήκοντος. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Νοσοκομείου, τιμωρώντας παραδειγματικά τον συγκεκριμένο υπάλληλο, επιδιώκουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο νοσοκομείο, να μην τολμάνε να εκφράζονται δημόσια οι εργαζόμενοι, για να μην ενημερώνεται ο λαός της Ρόδου για τις αρνητικές εξελίξεις στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και να παρουσιάζουν μια πλασματικά ιδανική εικόνα στον κόσμο.

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι και αυτή η κυβέρνηση σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και με την καθοδήγηση της ΕΕ, προχωράει ακάθεκτα τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας;

Ότι μετακυλίει το κόστος υγειονομικής περίθαλψης στους ασθενείς και μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, που σκοπό τους θα έχουν το κέρδος είτε για τους εμπλεκόμενους ιδιώτες που θα στεγάζονται στο νοσοκομείο, είτε για το κράτος;

Αυτό δεν υλοποιείται με τον τελευταίο νόμο που ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή, με τις επί πληρωμή χειρουργικές επεμβάσεις, τα νόμιμα “φακελάκια”;

Αυτό δεν εφαρμόζεται με τα απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία, που δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25, που τότε βρίσκονταν όλοι τους κάτω από την ίδια στέγη;

Οι αντιδράσεις όμως των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου δείχνουν ότι δεν θα τους περάσει έτσι εύκολα και ότι απέναντι στις επιδιώξεις τους θα βρούνε τους εργαζόμενους και τους ασθενείς ενωμένους. Άλλωστε αυτό έδειξαν όλες οι κινητοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για το Νοσοκομείο και την Υγεία στη Ρόδο, οι οποίες όλο και αγκαλιάζονται από περισσότερο κόσμο και από περισσότερα εργατικά σωματεία, συλλόγους πασχόντων και άλλους συλλόγους, όπως συλλόγους γονέων διαφόρων σχολείων.

Η ΤΕ Ρόδου του ΚΚΕ απαιτεί άμεσα από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη να πάρουν αμέσως πίσω την απόλυση του εργαζομένου και να πάψει άμεσα κάθε δίωξη.

Επίσης καλούμε όλο τον λαό της Ρόδου σε εγρήγορση. Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου είναι οριακή!

Τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου είναι πέρα για πέρα δίκαια όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά για όλο τον λαό της Ρόδου. Κάθε κινητοποίησή τους πρέπει να αγκαλιαστεί από όλο τον ροδιακό λαό».