Εξώδικο της ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων στην ηγεσία του Σωματείου για τις παράνομες εκλογές

 Εξώδικο απέστειλε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απερχόμενη ηγεσία του Σωματείου για τις παράνομες εκλογές που διεξάγει. Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜAΡΤΥΡΙΑ- ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ

Το συνδικαλιστικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ», που εδρεύει στη δημοτική ενότητα Ρόδου του ομωνύμου Δήμου, οδός Στεφάνου Καζοούλη αρ. 30, και εκπροσωπείται νόμιμα και εκπροσωπείται νόμιμα από τον πρόεδρο του ΔΣ αυτού , Αθανάσιο Σταμούλη.

————

Είμαστε μέλη της παράταξης « Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», που συμμετέχει στις διαδικασίες εκλογής και ανάδειξης ΔΣ του σωματείου σας, του οποίου είμαστε μέλη

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους ότι έχουν ξεκινήσει  αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Μάλιστα μετά από σχετική δημόσια καταγγελία μας ως παράταξης, το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του σωματείου Αθανάσιος Σταμούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ.

Ωστόσο, ο τρόπος που διεξάγονται οι εκλογές είναι παράνομος, παραβιάζει το καταστατικό του σωματείου και έχει μεθοδευθεί προκειμένου να αποκλειστούν υποψηφιότητες ή συνδυασμοί πέραν του συνδυασμού που είχε την ευθύνη της διοίκησης την περασμένη θητεία και είναι ο μοναδικός που συμμετέχει στις εκλογές.

Οι εκλογές ξεκίνησαν χωρίς να έχει δημοσιευθεί η εκλογή εφορευτικής επιτροπής, ούτε βέβαια  σχετική απόφασή της για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, όπως προβλέπει το καταστατικό, με συνέπεια τον αποκλεισμό του συνδυασμού μας από τη συμμετοχή.

Το ίδιο το πρόγραμμα των εκλογών είναι άγνωστο στους εργαζόμενους του κλάδου. Δεν είναι δηλαδή γνωστό σε ποιο μέρος, ποια ημερομηνία και ποια ώρα γίνονται εκλογές και ποια συνολικά θα είναι η διάρκειά τους.

Επειδή η εμπειρία από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες όπου είχε γίνει παρόμοια απόπειρα και μόνο κάτω από την έντονη διαμαρτυρία μας δημοσιεύθηκε πρόγραμμα των αρχαιρεσιών, το οποίο πολλές φορές μεταβλήθηκε με τις αρχαιρεσίες τελικά να διαρκούν σχεδόν 40 ημέρες είναι ανησυχητική για την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Επειδή εργαζόμενοι μας έχουν ενημερώσει ότι οι εκλογές γίνονται μέσα σε μεγάλους χώρους δουλειάς με διευθυντές και προϊσταμένους να συγκεντρώνουν το προσωπικό και να τους ζητούν να ρίξουν στην κάλπη έτοιμους σφραγισμένους φακέλους.

Για τους λόγους αυτούς

Και με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ και

Σας καλούμε:

1.Να σταματήσετε άμεσα την παράνομη εκλογική διαδικασία και να μας γνωστοποιήσετε που έχουν ως τώρα γίνει εκλογές

2.Να μας γνωστοποιήσετε τη σύνθεση της εφορευτικής επιτροπής και το πρακτικό της γενικής συνέλευσης που την εξέλεξε

Ενώ ταυτόχρονα

Καλούμε

Την εφορευτική επιτροπή, εφόσον έχει εκλεγεί νόμιμα, να ακυρώσει την ως τώρα διαδικασία και να συνεδριάσει και να δημοσιεύσει προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και πλήρες πρόγραμμα εκλογών και να επαναληφθούν οι εκλογές όπου έχουν γίνει.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα μου σ΄αυτό που απευθύνεται, αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες γενικά.

Ρόδος, 24.05.2024

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Μαρία Δ. Μητσού