Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου: Για τις ιατρικές πράξεις από ιδιώτες γιατρούς στα Δημόσια Νοσοκομεία. 


Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου καταγγέλλει την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να ασκούν ιατρικές πράξεις στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η κυβέρνηση κατάφερε το απονενοημένο. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους» μπόλιασε τροπολογία που παραχωρεί τη δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να «συνεργάζονται» με τα δημόσια νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. για την υλοποίηση ιατρικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου καθώς και επεμβατικών πράξεων (χειρουργεία κλπ.) που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.
Η κυβέρνηση παράτολμα «κατορθώνει» (εκτός από το να διαλύει ότι αποτελεί αξία) να μεταχειρίζεται τις λέξεις σαν άλλος παρανοϊκός γλωσσοπλάστης. Έτσι, με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως χρησιμοποιώντας τον όρο «συνεργασία» εννοεί την εμπορευματοποίηση και την εκποίηση του δημόσιου νοσοκομείου και κατ’ ουσία της δημόσιας υγείας. Ή μήπως να πούμε του Κυβερνητικού Νοσοκομείου ή της σφυρηλατημένης ιδιωτικής υγείας;;

Πόσο απύθμενη είναι η αλαζονική ασυδοσία σας;;

Απογευματινά χειρουργεία μετά πληρωμής, ιδιώτες ιατροί να εξυπηρετούν «πελάτες» στα Δημόσια Νοσοκομεία… Μία πινακίδα λείπει έξω από την είσοδο των Δημόσιων Νοσοκομείων (θα επιμένουμε να τα αποκαλούμε Δημόσια) που να αναγράφει «πωλήθηκε»!

Όσο υπάρχουμε θα είμαστε απέναντι σε κάθε εκποίηση δημόσιων αγαθών και δικαιωμάτων!

Τα Δημόσια νοσοκομεία δέχονται ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όχι πελάτες!
Το προσωπικό που στελεχώνει τα Δημόσια Νοσοκομεία υποδέχεται Ασθενείς και όχι πελάτες!
Το προσωπικό που στελεχώνει τα Δημόσια Νοσοκομεία, που χρόνια υποφέρει από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, συνεχίζει να εργάζεται με μόνη κινητήρια δύναμη την ανάγκη εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών. Με μόνη κινητήρια δύναμη την προσφορά στη Δημόσια Υγεία.

Οι «εκσυγχρονισμοί» αυτού του τύπου παρέχουν αλλοτρίωση και καταστρατήγηση θεμελιωδών αξιών, εκτός φυσικά από κέρδη στους γνωστούς «λίγους».

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την υβριστική προς τη Δημόσια Υγεία διάταξη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει το έργο των Δημόσιων Νοσοκομείων (παρά το ότι σκοπίμως το έχει αφήσει ως τώρα να εκφυλιστεί) μέσω της ενίσχυσης και ουσιαστικής φροντίδας του, μέσω ουσιαστικών προσλήψεων όλων των ειδικοτήτων και όχι προσλήψεων προς το θεαθήναι.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Ελπίδα Παπαθανασίου

Ο γραμματέας Αριστείδης Καΐκης”