Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ρόδου: Για τη σύλληψη και κράτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών

Την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών απαιτεί με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ρόδου και καλεί σε συμμετοχή στις στάσεις εργασίας-απεργία στης 18 Απριλίου και κινητοποίηση στης 9:30 πμ στο δικαστικό μέγαρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Απαιτούμε άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι οι 2 συνάδελφοι, Δενδή και Γκουτζιαμάνης!

Απεργούμε και στηρίζουμε τους συναδέλφους!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Για 2ο 24ωρο παραμένουν κρατούμενοι από την αστυνομική διεύθυνση Ρόδου η συναδέλφισσα Δενδή και ο συνάδελφος Γκουτζιαμάνης.

Προκλητικότατα και θρασύτατα συνελήφθησαν εχτές με αυτόφωρη διαδικασία απο αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία εισαγγελέα μέσα στο σχολείο τους μπροστά στους μαθητές, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου μετά απο μήνυση γονιού που βρίσκονταν σε διένεξη με την σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια όπου και κρατούνται.

Μας γεμίζει με οργή και αγανάκτηση αυτό το γεγονός. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι τα παχιά λόγια του υπουργείου περί προστασίας των εκπαιδευτικών, είναι στην πραγματικότητα λόγια του αέρα. Αποδεικνύεται ότι είμαστε απροστάτευτοι από γεγονότα όπως οι ενδοοικογενειακές διαμάχες και διαφωνίες γονέων. Αντί να υπάρχει πλέγμα προστασίας καταρχήν των παιδιών , αντί να υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι για τη στήριξη των παιδιών αλλά και των γονιών, στην πράξη οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε τους «διαιτητές», τους δικαστές και οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που πρέπει να κάνουμε… τη δουλειά μας!

Είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση ότι στο νησί που οι παρανομίες και ατασθαλίες του κεφαλαίου είναι άπειρες, η κρατική μηχανή βρήκε να κάνει τη δουλειά της πάνω στους εκπαιδευτικούς, εξαντλώντας την αυστηρότητα της με μια ακατανόητη εκδικητική μανία πάνω σε εργαζόμενους, με οικογένειες. Τους αντιμετωπίζει λες και είναι τίποτα φραγκάτοι μεγαλοαπατεώνες που θα φύγουν από τη χώρα και όχι ως ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Είναι πρόκληση η άρνησή τους που αντί να τους αφήσουν ελεύθερους εισηγούνται να παραμείνουν στην φυλακή μέχρι το Σαββατο που θα γίνει το δικαστήριο λές και πρόκειται για επικινδυνους εμπόρους ναρκωτικών, παιδεραστές και δολοφόνους.

Μας εξοργίζουν όλα αυτά μετά και τις 12 φαστ τρακ αγωγές στην ΔΟΕ για την αξιολόγηση που εκδικάζονταν την επόμενη κιόλας μέρα. Αυτή είναι η «ανεξάρτητη» αστική τους δικαιοσύνη. Αυτήν που την ίδια ώρα που αφήνει ελεύθερους μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων τους, λυγνάδηδες, γυναικοκτόνους, χρυσαυγίτες και καθε είδους κατακάθια, την ίδια ώρα προφυλακίζει εκπαιδευτικούς μέχρι να δικαστούν. Αυτή η «δικαιοσύνη» που στις κραυγαλέες καταπατήσεις εκτάσεων, παραλιών και αυθαίρετων δομήσεων απο τους μεγαλοξενοδοχους και μεγαλοκαρχαρίες δεν βρίσκει εναν εισαγγελέα να τον στείλει να παρέμβει, παρεμβαίνει όμως αμέσως οταν πρόκειται για τον πλειστηριασμό κανενός σπιτιού φουκαρά ή κανενός εκπαιδευτικού που αγωνίζεται.

Δεν πρόκειται όμως να τους το επιτρέψουμε γιατί είναι:

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Με την στάση μας και την ενότητα που γεννά το δίκιο μας και η οργή μας προς την αδικία θα απαντήσουμε σε αυτούς και σε όλους που μας αφήνουν απροστάτευτους. Τελικά θα αποδείξουμε πως η αυταρχική συμπεριφορά σπάει και συντρίβεται μόνο με την πάλη των εργαζομένων!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ!

Αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου που οι συνάδελφοι απολογούνται τόσο ο ΣΕΠΕ Ρόδου όσο και η ΔΟΕ έχουν προκηρυξει 2 τρίωρες στάσεις εργασίας μετατρέποντας τες σε απεργία. Αύριο όλα τα σχολεία του νησιού μας δεν ανοίγουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους αδίκως διωκόμενους συναδέλφους μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!