Κως – Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στην Κω, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (ΕΚΒΣΔ), διατρανώνοντας «Stop στην ακρίβεια. Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών».

«28 Φλεβάρη, απεργούμε! Δίνουμε τη δική μας απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που μας ξεζουμίζει για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοκατασκευαστές, οι έμποροι και οι εφοπλιστές.

Διεκδικούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Αναπλήρωση των απωλειών της περιόδου των μνημονίων, επαναφορά των «δώρων» και αναδρομική ισχύ των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Ρεύμα φτηνό για τον λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Δημόσια δωρεάν Παιδεία. Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμιά σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές.

Δημόσια δωρεάν Υγεία, με μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα νοσοκομεία και τα ΚΥ των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα ΕΚΑΒ.

Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αποφασιστική ενίσχυση στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών», καταλήγει το κάλεσμα του ΕΚΒΣΔ.