Ούτε για τα καρναβάλια…

Μια ηλικιωμένη κυρία με παλαιστινιακή μαντίλα, συστήνεται με το όνομα «Αντισημιτισμός» και έχει μαζί της δύο άγρια σκυλιά, το Μίσος και τη Βία, που φοράνε περιλαίμια στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας. Αυτό ήταν το «άρμα – έκπληξη» που επέλεξε για τη φετινή καρναβαλική παρέλαση η Επιτροπή Καρναβαλιού της Κολωνίας, ονοματίζοντας το «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» (με σαφή αναφορά στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Φρήντριχ Ντύρενματ).

Σε άρμα του καρναβαλιού στο γειτονικό Ντίσελντορφ, ένας μαχητής της Χαμάς σπρώχνει τους αμάχους προς ένα ισραηλινό τανκ.

Αυτό τον τρόπο βρήκαν για να σχολιάσουν οι διοργανωτές των καρναβαλιών, με την καθοδήγηση ή τουλάχιστον ανοχή των αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών με τους Πράσινους), τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, με τουλάχιστον 28.000 Παλαιστίνιους νεκρούς, ανάμεσά τους και πάνω από 11.000 παιδιά. Θα πει κανείς, τι άλλο να περίμενε κάποιος από αυτούς που στηρίζουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση (Σοσιαλδημοκρατών – Πρασίνων – Φιλελευθέρων) που πολύπλευρα υποστηρίζει το Ισραήλ και που απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό στο κρατίδιο και απειλούν με απελάσεις και φυλακίσεις όσους συλλαμβάνονται σε αυτές; Αν ένα πράγμα ωστόσο επιβεβαιώνεται, είναι η ανάγκη που νιώθουν με όλους τους τρόπους να αναποδογυρίσουν την πραγματικότητα, να παρουσιάσουν ως θύμα την κατοχική δύναμη του Ισραήλ και ως θύτη τον παλαιστινιακό λαό που ματώνει, κατηγορώντας χυδαία ως «αντισημίτη» όποιον καταγγέλλει την κατοχή και τη σφαγή και στηρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.

Παρά τους τόνους λάσπης, μάταιος ο κόπος τους! Οι λεωφόροι και οι πλατείες των ευρωπαϊκών πόλεων θα συνεχίζουν να πλημμυρίζουν από εκατομμύρια εργαζόμενους που διαδηλώνουν κατηγορηματικά: «Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!», κάνοντας χαρτοπόλεμο την προπαγάνδα επιπέδου …βασιλιά καρνάβαλου.

ΥΓ: Στο καρναβάλι της Κολωνίας υπήρχε και ένα άρμα, που παρουσίαζε τους απεργούς εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους και τους αγρότες που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στη Γερμανία, ως «τεμπέληδες» και «χορτάτους».

Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από αυτή του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Αυτοί που βρίσκονται ψηλά/ Θεωρούνε ταπεινό/ Να μιλάς για το φαΐ/ Ο λόγος; Έχουνε κιόλας φάει…».