Συγκάλυψη της άθλιας πραγματικότητας στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, η διάψευση της κας Κορακάκη

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ με νέα ανακοίνωση, αναφέρει ως προσπάθεια συγκάλυψης της άθλιας πραγματικότητας στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, τις δηλώσεις της Προέδρου κας Κορακάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπου επιχείρησε να “διαψεύσει” ως ανυπόστατες τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Σε συγκάλυψη της απαράδεκτης κατάστασης με τη σίτιση των παιδιών του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχώρησε η πρόεδρος κυρία Κορακάκη Μαρία, επιχειρώντας να διαψεύσει ως ανυπόστατες τις καταγγελίες της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ και στην δημοσιογράφο Χριστίνα Μέγα.

Διαψεύδει ακόμα και τον εαυτό της, αφού και η ίδια παραδέχθηκε στη συνάντησή μας, ότι οι διαγωνισμοί προμήθειας τροφίμων αποβαίνουν άγονοι, γιατί οι προμηθευτές δεν ανταποκρίνονται λόγω των συνεχών ανατιμήσεων!

Μάλιστα, η απόφαση για απευθείας ανάθεση προμήθειας τροφίμων δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα που πραγματοποιήθηκε η συνάντησή μας, στις 24/01/2024! (ΑΔΑ: Ψ9ΞΜ469Η5Ζ-ΞΔΕ), μετά τους άγονους διαγωνισμούς που η διαδικασία τους ξεκίνησε από το έτος 2022!

Η αναλγησία του κράτους στην Πρόνοια και την προστασία του παιδιού δεν καλύπτεται , δεν δικαιολογείται , όσες γραφειοκρατικές διαδικασίες κι αν επικαλεστούν, για να δικαιολογήσουν μια εγκληματική πολιτική που αδιαφορεί για τη φροντίδα απροστάτευτων παιδιών.

Ακόμα και χθες (31/1) το δείπνο των παιδιών ήταν αυγά βραστά , που είχε αγοράσει η μαγείρισσα!

Πέρα από τις ευθύνες για τις τεράστιες και απαράδεκτες ελλείψεις στη σίτιση των παιδιών, πως εξασφαλίζεται η υγεία τους και ποιες διαδικασίες ακολουθούνται για την περίθαλψή τους;

Από την Παρασκευή υπάρχει παιδί που έχει πρόβλημα με το δόντι του και πονάει και σε ερώτηση εργαζόμενης, πότε το παιδί θα πάει στον οδοντίατρο, η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει κονδύλι γι’αυτό.

Υπάρχει κατάλογος γιατρών που παρακολουθούν τα παιδιά; Πως καλύπτονται οι δαπάνες για την υγειονομική τους περίθαλψη;

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα!

Αντί να βάλλει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου εναντίον του ΚΚΕ, που ανέδειξε το πρόβλημα για να βοηθήσει τα παιδιά και τους εργαζόμενους στη δομή, ας αναλάβει τις ευθύνες που έχει απέναντί τους ή ας κριθεί για την συγκάλυψη μιας άθλιας πραγματικότητας, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στην Πρόνοια για το παιδί.”