Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο

Να δοθούν άμεσα λύσεις στις τραγικές ελλείψεις στο παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο, απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ μετά την επίσκεψη κλιμακίου του Κόμματος στη συγκεκριμένη δομή, όπου αναδείχθηκε η πλήρης απαξίωση του ευαίσθητου τομέα της Πρόνοιας από την κυβέρνηση και η εγκατάλειψη των δομών της, σε σημείο που έχουν φτάσει στο όρια των σωματικών και ψυχικών αντοχών το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ν. Αιγαίου. 

Όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη στη δομή, κλιμακίου του ΚΚΕ με τους Γιάννη Αγγέλου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νοτίου Αιγαίου, τη Μαρία Χατζηγιάννη περιφερειακή σύμβουλο και Τάσο Γιουρούκογλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, η τραγική υποστελέχωση της δομής καθιστά αδύνατη την ασφαλή κάλυψη με επαρκείς βάρδιες, για την φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται. Το πρόβλημα αυτό οδήγησε πρόσφατα τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα.

Ενα σημαντικό μέρος του προσωπικού είναι οι συμβασιούχοι λόγω COVID, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου 2024 και η κυβέρνηση αρνείται την μονιμοποίησή τους, παρ’ όλο που σε περίπτωση απόλυσής τους, η λειτουργία των δομών θα είναι αδύνατη.

Επίσης εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχουν προμήθειες για τη σίτιση, λόγω αρνήσεων των προμηθευτών να υπογράψουν ετήσια σύμβαση με τη Διοίκηση, με αποτέλεσμα να στηρίζεται η σίτιση των παιδιών σε ό,τι μπορεί να εξασφαλιστεί από δωρεές και φιλανθρωπίες!

Ακόμη και προμήθειες φέρνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τα σπίτια τους, -παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, λόγω ακρίβειας και χαμηλών μισθών- οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα μείνουν νηστικά τα παιδιά που φροντίζουν!

Επιπλέον οι υποδομές που στεγάζονται τα παιδιά είναι ακατάλληλες, ασυντήρητες, και το κράτος με την αδιαφορία του, καταδικάζει αυτά τα παιδιά να εξακολουθούν να βιώνουν απαράδεκτες καταστάσεις στη ζωή τους. Ούτε στο προαύλιο της δομής δεν μπορούν να βγουν να παίξουν, γιατί δεν υπάρχει φύλακας!».

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ελλείψεις και οι ανάγκες ολοκληρωμένα, η ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ απαιτεί: 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ αυτών και του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο, όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τροφοδοσία με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου.
  • Αμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο, για να εξασφαλιστούν ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους.

Μπροστά στην εγκληματική αυτή πολιτική σε βάρος των ανυπεράσπιστων παιδιών το ΚΚΕ βάζει όλες του τις δυνάμεις, στον αγώνα για να μπει τέλος στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην κακοποίηση του παιδιού, για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι το παιδί, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.