Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και από τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που συμμετέχει στις πανελλαδικές στάσεις εργασίας της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις καμάρες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 12μμ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12.00!

Συμμετέχουμε στις διευκολυντικές στάσεις εργασίας της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με νέα κινητοποίηση.

Για τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών αποτελεί κομβικό ζήτημα.  Ενώνουμε ξανά τις φωνές μας με το φοιτητικό κίνημα και τους μαθητές, συνεχίζοντας την μάχη ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί. Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση και πτυχία με άξια και όχι super market πτυχίων, προσόντων και πιστοποιήσεων. 

Η προοπτική ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων θα έχει άμεσες επιπτώσεις για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Θα απαξιώσει τα πτυχία και τις σπουδές που με κόπο κάναμε στα δημόσια πανεπιστήμια. Θα μετατρέψει το βασικό μας πτυχίο σε ένα ακόμα προσόν που θα πουλιέται και θα αγοράζεται. Θα ανοίξει μια νέα φάμπρικα αγοράς πτυχίων ως προσόν στους πίνακες των αναπληρωτών με βάση το νόμο Γαβρόγλου.

Θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια των μαθητών να εισαχθούν σε κάποια σχολή της επιλογής τους αφού όποιος/α έχει την οικονομική δυνατότητα θα σπουδάζει με το ανάλογο αντίτιμο στην ίδια σχολή που κάποιος θα πρέπει να μπει με πανελλαδικές. 

Στην πράξη θα ωθήσει και τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν ακόμα περισσότερο ως ιδιωτικά, όπως ήδη γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα ωθήσει στην γενικότερη ιδιωτικοποίηση της παιδείας. 

Η κυβέρνηση ας το καταλάβει πως θα τα βρει πολύ δύσκολα αν τολμήσει να κατεβάσει το νομοσχέδιο!

Θα μας βρουν μπροστά τους σε όλα τα μέτωπα!