Για την ΕΔΕ σε αστυνομικούς της Κω

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος δύο αστυνομικών της Τροχαίας, οι οποίοι πριν λίγες ημέρες έκλεισαν λακούβα στο οδόστρωμα επαρχιακής οδού της Κω, με τσιμέντο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τις προηγούμενες ημέρες οι άνδρες της τροχαίας ενημέρωσαν σχετικά, για την επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς αρκετοί πολίτες είχαν υποστεί ζημιές στα οχήματά τους. Βλέποντας ότι η λακκούβα παρέμενε ανοιχτή, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τσιμέντο και έκλεισαν τη συγκεκριμένη τρύπα επί του οδοστρώματος.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «πράξη “αυτοδικίας”».

Να σταματήσει κάθε δίωξη των αστυνομικών και άμεσα να επιληφθεί η περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς της απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου.  

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Να θυμίσουμε στον περιφερειάρχη, αυτό που πριν 2500 χρόνια είχε πει ο Αγάθωνας. “Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει». Και για να το εξηγήσουμε: “Ο κυβερνήτης πρέπει να θυμάται τρία πράγματα. Πρώτον ότι κυβερνά ανθρώπους. Δεύτερον ότι πρέπει να κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους. Τρίτον ότι δεν θα κυβερνά αιωνίως” ,.

Επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί «πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν κάτι. Και αντιμετώπισαν την οργή του περιφερειάρχη, που όφειλε να έχει αποκαταστήσει αυτή τη ζημιά, δεδομένου ότι υπάρχει σύμβαση με τεχνική εταιρεία ύψους 1.200.000 ευρώ, για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Κω που υπάγεται στην περιφέρεια» και τονίζει πως αντί να ζητήσει το λόγο από την εταιρεία, οδήγησε σε ΕΔΕ τους δυο αστυνομικούς.

«Και αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, πως σημασία έχει να μην υπάρξει η παραμικρή ατέλεια για το προφίλ του περιφερειάρχη! Του απόντα περιφερειάρχη από τα προβλήματα του λαού και διαρκώς παρόντα στα δρώμενα των επιχειρηματικών ομίλων» υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση»