Συμμετέχει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ρόδου στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων

«Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ρόδου, για την συμμετοχή του στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, που θα γίνει την Πέμπτη 18 Γενάρη, στις 12 π.μ. στις καμάρες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

Λέμε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 18 Γενάρη, στις 12 πμ στις καμάρες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η κυβέρνηση καταπατώντας το άρθρο 16 του Συντάγματος έφερε νομοσχέδιο  με το οποίο επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Βάζει νέα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας αφού το ποιος θα καταφέρει να σπουδάσει θα κρίνεται ακόμα περισσότερο από την τσέπη της οικογένειάς του.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, πως θα ωφεληθούν τα δημόσια Πανεπιστήμια λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος εάν αναρωτηθούμε στο πόσο αναβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία από την ίδρυση των ιδιωτικών νοσοκομείων και σχολείων.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης πως έτσι θα μειωθεί η φυγή φοιτητών στο εξωτερικό προσκρούει στον ίδιο το σχεδιασμό που έκανε για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια. Αν θέλει, ας αυξήσει τους εισακτέους, ας επιτρέψει στα παιδιά να κατοχυρώνουν βαθμολογίες και να ξαναδίνουν εξετάσεις για δεύτερη και τρίτη χρονιά σε λιγότερα μαθήματα, ας μην προχωρήσει σε νέους κόφτες (εθνικό απολυτήριο).

Για να μπεις στο δημόσιο Πανεπιστήμιο έχεις τράπεζα θεμάτων, ελάχιστη βάση εισαγωγής, πανελλαδικές και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Για να μπεις στο ιδιωτικό αρκεί να έχεις λεφτά… Κερδισμένοι θα είναι οι “πωλητές” πτυχίων και το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία.

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές, θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα και όχι μια παιδεία – εμπόρευμα!

Απαιτούμε:

–   Απόσυρση του νομοσχεδίου.

–   Όχι στα ιδιωτικά – μη κρατικά πανεπιστήμια. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16.

–   Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις πραγματικές ανάγκες  εργαζομένων στα Πανεπιστήμια.