Επικίνδυνη η προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει τον λαό – Να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας

Αν και φρακάρουν τα δημόσια νοσοκομεία λόγω των ιώσεων, του κορονοϊού και της γρίπης, το υπουργείο Υγείας δεν δείχνει διάθεση για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ανακοινώνει απλά και μόνο νέες καμπάνιες για τον εμβολιασμό και την πρόθεσή του με νομοθετική ρύθμιση να καταργήσει το πρόστιμο σε όσους άνω των 60 δεν είχαν εμβολιαστεί.

Στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού και της γρίπης των ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα περιορίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ανακοινώθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης, η μία θα απευθύνεται σε γιατρούς που θα συστήνουν τον εμβολιασμό στους ασθενείς και η άλλη στους πολίτες.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι το εμβόλιο της covid είναι πλέον ετήσιο, όπως και της γρίπης και ο υπουργός είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κανάλια για τον εμβολιασμό των πολιτών, όπως και τα φαρμακεία. 

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε σκέψη για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους του δημόσιου συστήματος Υγείας και καταφεύγει στις «συστάσεις» για εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου, επί της ουσίας ρίχνοντάς τους το φταίξιμο για τα χαμηλά ποσοστά κάλυψης. 

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τον κορονοϊό, αναφέρει:

«Η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να καθησυχάσει τον λαό για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και την έξαρση των περιστατικών COVID, γρίπης και ιογενών λοιμώξεων είναι επικίνδυνη. Η υποστελέχωση και η χρόνια εξουθένωση των υγειονομικών οδηγεί σε συνθήκες ασφυξίας τις δημόσιες δομές υγείας με ορατό τον κίνδυνο να μετατραπεί το δημόσιο σύστημα υγείας για ακόμα μια φορά σε “μιας νόσου”.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να αφήσει τις συστάσεις και τον εφησυχασμό και να προχωρήσει τώρα σε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους. Όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα να προχωρήσει σε ολοκληρωμένα μέτρα κινητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού με εξατομικευμένη προσέγγιση ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του καθένα, όπως απαιτεί το ΚΚΕ εδώ και τρία χρόνια».