Καμία εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στη σφαγή των λαών της περιοχής!

Σε επιστολή του προς τον «Ριζοσπάστη» ο στρατιώτης Πεζικού Δ. Ζήσης γράφει:

«Ως νέος στρατευμένος που υπηρετώ την θητεία μου, εκφράζω τη διαμαρτυρία μου με την επιστολή μου αυτή, όπως έχω κάθε δικαίωμα, σχετικά με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η εξέλιξη με την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, ως συνέχεια της πολεμικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή, προμηνύει πολύ επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής.

Η διαρκής στήριξη στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, που έχει σφαγιάσει πάνω από 23.000 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους πάνω από 6.000 παιδιά, είναι πέρα για πέρα καταδικαστέα και δεν μπορεί να περνά στα ψιλά γράμματα. Η παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων και υποδομών της χώρας ως ορμητηρίων πολέμου του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε βάρος των λαών της περιοχής, βάζει τον ελληνικό λαό στο μάτι του κυκλώνα.

Αλήθεια, ποια σύνορα φυλάει και τι είδους προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας παρέχει μια φρεγάτα χιλιάδες μίλια μακριά από τα ελληνικά σύνορα; Ποιανού συμφέροντα προασπίζει; Προφανώς τα συμφέροντα των εφοπλιστών και όχι του λαού και των παιδιών του, που στέλνοντάς τα στη φωτιά του πολέμου, τα θυσιάζει για τα κέρδη τους.

Δικαίως υπάρχει έντονη ανησυχία για τις αρνητικές εξελίξεις, τόσο από τους φαντάρους όσο και από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων, μόνο κινδύνους προκαλεί και καμία απολύτως ασφάλεια και σταθερότητα.

Οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούμε την θητεία μας και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να μην εμπλακεί στη φωτιά ενός άδικου πολέμου.

Γι’ αυτό και είναι η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή, μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια μας που παλεύουν από το δικό τους μετερίζι, ώστε:

Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Καμία συμμετοχή των φαντάρων και του προσωπικού των ΕΔ σε αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας.

Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

9/1/2024, Στρατιώτης Πεζικού, Ζήσης Δημήτρης».

  • Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»