Η κυβέρνηση πετά στους γονείς την υγεία των παιδιών σαν μπαλάκι (AUDIO)

Την ανησυχία των γονέων για την υγεία των παιδιών τους στα σχολεία, με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού και άλλων ασθενειών, σε συνδυασμό με την τεράστια υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων και κλινικών, αλλά και τα προκλητικά μέτρα-συστάσεις της κυβέρνησης για… ανοιχτά παράθυρα στις τάξεις, εξέφρασε η Στέλλα Βαλαβάνη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και Εκπρόσωπος Τύπου του Διοικητικού Συµβουλίου της Ανώτατης Συνοµοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο «Ράδιο Βόλος».

Η Στ. Βαλαβάνη τόνισε ότι η κυβέρνηση ρίχνει ξανά το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» στους γονείς, αρνούμενη να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών.

Επισήμανε ότι απαιτείται η χορήγηση δωρεάν τεστ κορονοϊού για όλους τους μαθητές, να μην προσμετρηθεί καμία απουσία στους μαθητές που νοσούν, να εξασφαλιστεί άδεια στους γονείς των μαθητών που θα νοσήσουν, ανώτατος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα, αλλά και στελέχωση των Παιδιατρικών Κλινικών με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της σχολικής στέγης, με κτίρια επικίνδυνα όπως αποδεικνύεται για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, την απουσία σχολικών νοσηλευτών και σχολικών γευμάτων ποιοτικών και καθολικών για όλα τα σχολεία.

Ξεκαθάρισε ότι γνώμονας των διεκδικήσεων των γονέων πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση που εξακολουθεί να αρνείται ακόμα και να συναντηθεί με τις γονεϊκές οργανώσεις.

*Αναδημοσίευση από 902.gr