Επικίνδυνες εξελίξεις για διευθέτηση των ελληνοτουρκικών, σηματοδοτεί η επίσκεψη Μπλίνκεν (AUDIO)

Επικίνδυνες εξελίξεις για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σηματοδοτεί η αυριανή συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν, επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ  Γιάννης Δελής μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 5 Γενάρη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» .

Οπως τόνισε, το φόντο μέσα στο οποίο γίνεται η συνάντηση είναι από τη μία πλευρά η απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ για ενίσχυση της Νοτιοανατολικής πτέρυγάς του στη Μεσόγειο, η προσπάθεια απόσπασης της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας και από την άλλη η αναθεωρητική στάση της τουρκικής κυβέρνησης που θέτει μία σειρά αντιδραστικές αξιώσεις.  Ολα αυτά, ανοίγουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου από το οποίο οι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, αμερικάνικοι και ευρωπαϊκοί, για τις πηγές ενέργειας και με αρνητικές επιπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με δεδομένη τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Η ειρήνη, προϋποθέτει την απεμπλοκή των χωρών από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κι ΕΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Γ. Δελής αναφέρθηκε και στο θέμα του γάμου ομοφύλων και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, τονίζοντας πως το ΚΚΕ περιμένει να δει το νομοσχέδιο για να τοποθετηθεί αλλά σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, κριτήριο για το ΚΚΕ είναι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του παιδιού, που πρέπει να προστατεύονται και να είναι εξασφαλισμένα από την Πολιτεία και το κράτος είτε είναι σε γάμο είτε όχι.

Εξέφρασε τον προβληματισμό επίσης, που προκύπτει από την πείρα άλλων χωρών αλλά και τις αποφάσεις της ΕΕ που διαγράφουν κάθε αναφορά σε πατρότητα – μητρότητα, παρότι αποτελούν τις αντικειμενικές προϋποθέσεις της γέννησης μιας νέας ζωής και φθάνουν να αναγνωρίζουν ότι ένα παιδί μπορεί να έχει γονική σχέση με περισσότερους από 2 γονείς, δηλαδή τον γονέα 1, τον γονέα 2, τον γονέα 3 κλπ. 

Επισήμανε ακόμα την παραπέρα εμπορευματοποίηση κι εκμετάλλευση της γυναίκας μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, τα κέρδη της οποίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φθάσει τα 14 δις δολάρια ενώ η ελληνική κυβέρνηση την τιμολογεί με 20.000 ευρώ για κάθε παρένθετη μητέρα. 

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι σε απόλυτη αντιπαράθεση με απόψεις που θέλουν να επιλέγουν παιδιά με βάση το φύλο, και αποτελούν απόψεις ευγονικής, καθώς και με σκοταδιστικές κι εθνικιστικές απόψεις για το θεσμό της οικογένειας, το ρόλο της γυναίκας που την βλέπει ως «μηχανή αναπαραγωγής» αλλά και με αντιεπιστημονικές απόψεις περί «κοινωνικής κατασκευής του φύλου» που φθάνουν ν’ αμφισβητούν μέχρι και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα, δηλαδή τη συμπληρωματική βιολογική σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα προκειμένου να γίνει τεκνοποίηση». 

*Αναδημοσίευση από 902.gr