Για την αναβολή των εκλογών στην Α ΕΛΜΕ Δωδ/σου

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με τη μαχητική τους στάση στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση ακύρωσαν την απόφαση της πλειοψηφίας Εκπ. Συνεργασία- ΠΕΚ να επιβάλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Η συγκεκριμένη απερχόμενη πλειοψηφία, σε όλη της θητεία της βρισκόταν μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι καθηγητές της Β βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα.

Η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, με τις ηλεκτρονικές εκλογές θέλει να δώσει την χαριστική βολή στην λειτουργία του συλλόγου μας. Οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις εναντιώνονται  στην ζωντανή λειτουργία του συλλόγου μας, ακόμα και για την εκλογή νέου Δ.Σ..

Δεν δεχόμαστε οι συνάδελφοι να είναι αποξενωμένοι πίσω από έναν υπολογιστή και να παίρνουν αποφάσεις, μακριά από συλλογικές συζητήσεις. Μόνο η ζωντανή συλλογική, ενωτική, δράση, μπορεί να βάλει εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική που χτυπάει τα εργατικά μας δικαιώματα.           

Η Αγωνιστική Συσπείρωση  Εκπαιδευτικών πήρε πρωτοβουλίες, κατήγγειλε το γεγονός και έκανε ό,τι μπορούσε με βάση και τις δυνάμεις της προκειμένου να ακυρώσει αυτή την απόφαση στην πράξη.

Παρόλα αυτά οι εκλογές δεν προχώρησαν γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία για τα υπόλοιπα νησιά, εκτός Ρόδου. Την ευθύνη για αυτή την προχειρότητα φέρουν αποκλειστικά η Εκπ. Συνεργασία και η ΠΕΚ, που δεν προχώρησαν την διαδικασία των εκλογών εξ αρχής με την δέουσα σοβαρότητα.

Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 15-12 , έχοντας απαρτία, εξέλεξε εφορευτική επιτροπή η οποία είναι υπεύθυνη να ορίσει την νέα ημερομηνία διενέργειας των εκλογών για τα νησιά και την Ρόδο.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να σεβαστούνε την απόφαση της γενικής συνέλευσης!

Καλούμε όλους τους συνάδελφους σε εγρήγορση προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης!

Συνάδελφοι η νίκη μας αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα στη μάχη μας για την αλλαγή των συσχετισμών  ώστε το σωματείο μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να γίνει το σπίτι του κάθε συναδέλφου, να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης των συναδέλφων στα Δωδεκάνησα, να γίνει ο οργανωτής της πάλης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστική η ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών σε αυτές τις εκλογές.

Μην μένετε θεατές. Σας καλούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με την δράση μας και την συμμετοχή όλων μας στην λειτουργία της ΕΛΜΕ θα ανατρέψουμε την πολιτική των κυβερνήσεων που διαλύει τις ζωές μας.

Ρόδος 17-12-2023