Μ. Κομνηνάκα: Στο κυβερνητικό success story δεν χωράει η υγεία των νησιωτών (VIDEO)

Τις πανηγυρικές δηλώσεις που «περίσσεψαν αυτές τις μέρες», από υπουργούς και τους κυβερνητικούς βουλευτές, για τα «ανθηρά» οικονομικά μεγέθη και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024.

Υπογράμμισε πως η ζωή του λαού μας δεν ανέβηκε καμία επενδυτική βαθμίδα, «γιατί αυτό που δεν λέτε», τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η σοσιαλδημοκρατία η οποία σερβίρει την «ξαναζεσταμένη σούπα» της πιο δίκαιης ανάπτυξης και της καλύτερης διαχείρισης του καπιταλισμού είναι ότι «μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας δεν υπάρχει win – win κατάσταση».

Όπως είπε, στον προϋπολογισμό χωράνε οι φοροαπαλλαγές για τους επενδυτές, αλλά δεν χωράνε οι δαπάνες για την παιδεία και την υγεία. «Για να γίνει πράξη το success story για τους επενδυτές μετατρέπεται η ζωή για τα λαϊκά στρώματα σε μαραθώνιο επιβίωσης. Και αυτό όταν συζητάμε για την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά αποκτά παντελώς κυριολεκτική σημεία», σημείωσε. «Η ανάπτυξη που βάζει στο επίκεντρο το κέρδος και όχι την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι που επιτρέπει την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής να πεθαίνουν οι άνθρωποι στα νησιά, στις καρότσες των αγροτικών», πρόσθεσε. 

Η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε πως η συζήτηση που άνοιξε αυτές τις μέρες με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για τους μετανάστες εργάτες γης «αποτελεί την αποθέωση του κυνισμού σας», συμπληρώνοντας πως «όψεις του ίδιου νομίσματος» είναι από τη μία η καταστολή και ο εγκλωβισμός, τα pushbacks και τα κέντρα φυλακές στα νησιά και από την άλλη οι ρυθμίσεις για εξασφάλιση φθηνών εργατικών χεριών που θα είναι ευάλωτοι στους εκβιασμούς των εργοδοτών.