«Αγωνιστική Συνεργασία» ΔΕΗ: Ενιαία Συλλογική Σύμβαση και Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις εταιρείες

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τις διοικήσεις των εταιρειών ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ.

«Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Να μη μετράμε συνέχεια πόσα χάνουμε κάθε φορά, πόσα μας έχουν περισσέψει κάθε μήνα. Είναι καιρός να γίνει σε άλλη κατεύθυνση η διεκδίκηση της συλλογικής σύμβασης. Αυτό το επιτάσσουν οι ίδιες οι ανάγκες της εποχής μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΔΕΗ.

Επισημαίνει ότι «η πρόταση της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” είναι σταθερή και διαχρονική και καλούμε τους εργαζόμενους να την υιοθετήσουν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να δώσει διέξοδο και προοπτική, βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες».

Συνεχίζοντας τονίζει: «Να μην τους επιτρέψουμε να μας βάζουν να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο. Όταν είμαστε ενωμένοι, έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Πάλη τώρα για ένταξη όλων των συναδέλφων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε μία ενιαία ΣΣΕ και ΚΚΠ, με πραγματικές αυξήσεις, οι οποίες θα μας δώσουν μια μεγάλη ανάσα. Να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, που για εμάς δεν είναι περασμένα – ξεχασμένα».

«Η πάλη για τη νέα ΣΣΕ αποκτά βαρύνουσα σημασία για όλους μας, ακριβώς λόγω των ίδιων των καταστάσεων που βιώνουμε. Με μόνη μας πρόθεση να είμαστε δίπλα στους δρόμους του αγώνα για δικαιώματα και μισθούς στο ύψος των αναγκών μας και της εποχής μας, σας καλούμε να στηρίξετε την πρόταση της “Αγωνιστικής Συνεργασίας”, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε μια νέα ΣΣΕ προς όφελος όλων των εργαζομένων. Παλεύουμε οργανωμένα και αποφασιστικά μαζί με όλους τους συναδέλφους», υπογραμμίζει και διεκδικεί:

«Ενιαία Συλλογική Σύμβαση και Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού για όλους τους εργαζόμενους (μόνιμοι, νεοπροσλαμβανόμενοι, συμβασιούχοι, μπλοκάκια, σε εργολάβους κλπ.) σε όλες τις εταιρείες (μητρική και θυγατρικές).

Να παρθούν πίσω όλοι οι νόμοι που κρατάνε καθηλωμένους τους μισθούς μας. Επαναφορά χρονοεπιδόματος, μειωμένου ρεύματος, επιδόματα (π.χ. ΥΒΕΑ, για όλους όσοι είναι στην αντίστοιχη ειδικότητα και κατηγορία) και 13ο-14ο μισθό.

Πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένο μισθό και δικαιώματα που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας.

Καμία σκέψη για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.

Καμία σκέψη για απολύσεις εργαζομένων (εθελούσιες, συμβασιούχοι, μπλοκάκια κλπ.).

Ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Πληρωμή όλων των ωρών εργασίας. Καμία σκέψη στην εφαρμογή ενεργού και ανενεργού χρόνου εργασίας».