Nα βρεθεί λύση στην εγκατάλειψη των προσφύγων και μεταναστών ζητά το ΚΚΕ

Νέα παρέμβαση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδη, προκειμένου να δοθεί λύση στην εγκατάλειψη των προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον δήμο και την Περιφέρεια στα πάρκα της Ρόδου, πραγματοποίησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Για το ίδιο θέμα η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου ζητά με ανακοίνωσή της να βρεθούν άμεσα χώροι προσωρινής φιλοξενίας, να εξασφαλιστεί η σίτιση και η υγειονομική περίθαλψή τους με ευθύνη της κυβέρνησης σε συνεργασία με τον δήμο και την Περιφέρεια και καταδικάζει ως απάνθρωπη την ενέργεια του δήμου, «που με συνεργεία της καθαριότητας επιχείρησε να μαζέψει -ενώ έβρεχε- τις σκηνές που είχαν δοθεί στους πρόσφυγες για τη στοιχειώδη προστασία τους. Η βαρβαρότητα αυτή που επιλεκτικά επέδειξε η δημοτική αρχή εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, χαρακτηρίζει την ίδια και μόνο, σε αντίθεση με τη στάση του ροδιακού λαού και την αλληλεγγύη που εκφράζει σε όποιον έχει ανάγκη».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους της Ρόδου να δυναμώσουν τη βοήθεια που προσφέρουν προς τους αβοήθητους ξεριζωμένους, ανάμεσα στους οποίους είναι γυναίκες και μικρά παιδιά.