Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε όλο τον κόσμο (VIDEO)

Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ξεδιπλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, αλλά και άλλες συμβολικές δράσεις, οι λαοί όλου του κόσμου καταγγέλλουν την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ.

Στις Βρυξέλλες, εργαζόμενοι μπλόκαραν το εργοστάσιο «IOP Sensor System» που ανήκει στην ισραηλινή «Elbit System», καταγγέλλοντας το ισραηλινό έγκλημα στην Παλαιστίνη και την συμμετοχή της Βελγικής κυβέρνησης σε αυτό.

Ο Άγγλος κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής της ροκ και της μπλουζ Έρικ Κλάπτον, διοργάνωσε συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Συγκλονιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τους κατοίκους της Γκουέρνικα στην Ισπανία.

Με αφορμή την συμπλήρωση 86 χρόνων από την σφαγή στην Γκουέρνικα, οι κάτοικοι της πόλης έστειλαν ένα συγκλονιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν την Παλαιστινιακή σημαία, και τμήμα του διάσημου πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που αποτύπωσε την σφαγή από την ναζιστική πολεμική αεροπορία, κατά την διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Η αντιαεροπορική σειρήνα της πόλης ήχησε για ένα λεπτό, ενώ εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι της μαρτυρικής πόλης κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης της σφαγής στην Γάζα.

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το κέντρο της Κοπεγχάγης, καταγγέλλοντας την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Στο Παρίσι, διαδηλωτές με φόντο τον πύργο του Άιφελ, κατήγγειλαν την δολοφονία αμάχων Παλαιστινίων.

Στο Μοντρεάλ του Καναδά, διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, διαμαρτυρόμενοι για την εμπλοκή της κυβέρνησης και την μεταφορά πυρομαχικών στο Ισραήλ, μέσω των καναδικών σιδηροδρόμων και λιμανιών.

Στην Ιρλανδία, η Παλαιστινιακή σημαία αναρτήθηκε στο δημαρχείο του Δουβλίνου.

Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στη Γλασκώβη.

Στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Στην Νέα Υόρκη.

Στη Μασσαλία.

Στο Σικάγο.