Εκδήλωση για την ενημέρωση των πυρόπληκτων σχετικά με τις αποζημιώσεις

Εκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ν. Ρόδου με θέμα «Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις αποζημιώσεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων από την πυρκαγιά», το Σάββατο 9 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο στο Ασκληπιείο.

Επίσης θα γίνει αναφορά για τη νομοθεσία γύρω από τις αποζημιώσεις για τις αγροτικές καλλιέργειες, αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμό, καθώς και για τις καθυστερήσεις στην απαραίτητη αντιπλημμυρική προστασία των πυρόπληκτων περιοχών.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να ενημερωθούν αναλυτικά οι πυρόπληκτοι για τη νομοθεσία γύρω από τις αποζημιώσεις και τα δικαιώματά τους, αλλά και να καταγραφούν οι αδικίες και τα κενά του νομικού πλαισίου, που οδηγούν την πλειοψηφία των πυρόπληκτων να μην έχει αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστησαν στις περιουσίες τους.

Παράλληλα μέσα από την καλύτερη γνώση του νομικού πλαισίου, στοχεύουμε να διαμορφώσουμε αποτελεσματικότερα τα αιτήματά μας προς την κυβέρνηση, με στόχο να αποζημιωθούν όλοι οι πυρόπληκτοι στο 100% για τις καταστροφές στα σπίτια, στα καταστήματα και στις καλλιέργειές τους.