Ο εκφυλισμός δεν έχει τέλος!

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης στην Ρόδο και σε όλα τα νησιά», τονίζεται σε δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ρόδου, σχετικά με την απόφαση της πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης να γίνουν οι εκλογές ηλεκτρονικά στην  Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, σε αντίθεση με το καταστατικό και τις αντίστοιχες αποφάσεις της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ).

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Στις 16/12 είναι προγραμματισμένες να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην  Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Η πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης εντελώς αιφνιδιαστικά και σε αντίθεση με ότι προβλέπει το καταστατικό, πήρε απόφαση για να γίνουν οι εκλογές ηλεκτρονικά. Τα προσχήματα που αξιοποίησε για τάχα διευκόλυνση των απομακρυσμένων νησιών γρήγορα κατέρρευσαν. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι των μικρών νησιών δήλωσαν την αντίθεση τους σε αυτήν την απόφαση. Ταυτόχρονα η ίδια η Ομοσπονδία (ΟΛΜΕ) τους καλούσε να μην εφαρμόσουν την απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές ως αντικαταστατική. Ωστόσο αντί να πάρουν πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση, ανακοίνωσαν την επέκταση των ηλεκτρονικών εκλογών και στο νησί της Ρόδου, χωρίς καν συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αποφεύγοντας ταυτόχρονα να απαντήσουν στις συνεχόμενες κλήσεις του εκπροσώπου της ΑΣΕ για να συνεδριάσουν μπροστά σε αυτά τα ζητήματα. 

 Ο κατήφορος της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (Εκπ. Συνεργασία, ΠΕΚ) της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την δια ζώσης διαδικασία, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διασφαλίσουν την διαφάνεια και την μυστικότητα της ψήφου(δεν διασφαλίζεται αν αυτός που ψηφίζει πίσω από έναν υπολογιστή ενεργεί αυτοβούλως, αυτοπροσώπως, χωρίς πιέσεις και άλλες παρεμβάσεις). Από την άλλη συμβάλλουν καταλυτικά στην προσπάθεια να απονεκρωθούν τα Σωματεία και οι ζωντανές τους διαδικασίες, όπου ο εργαζόμενος θα μπορεί να ψηφίζει μακριά από κάθε συμμετοχή του στη ζωή του Σωματείου, μην έχοντας καμία επαφή, καμία ενημέρωση, κανένα διάλογο!

 Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι 

Όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία στο Δ.Σ. δεν έχει πάρει ούτε μία απόφαση στην κατεύθυνση οργάνωσης του αγώνα και της διεκδίκησης, ενώ ταυτόχρονα αγνοούσαν όλα τα ψηφίσματα που είχαμε καταθέσει και αφορούσαν, αξιολόγηση, ακρίβεια, κενά στα σχολεία, υποβάθμιση της υγείας.

Τώρα όμως μπαίνουν μπροστάρηδες στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, έχοντας τα πρωτεία σε ολόκληρη την χώρα αφού καμία άλλη ΕΛΜΕ δεν έχει πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές εκλογές.  Με αυτόν τον τρόπο δείχνουν, ποιον ρόλο θέλουν να έχουν τα σωματεία σήμερα, δηλαδή να είναι γνήσιοι εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής εφαρμόζοντας τους αντιλαϊκούς νόμους ενώ ταυτόχρονα να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης στην Ρόδο και σε όλα τα νησιά.

Ανεχτήκαμε ήδη αρκετά. Δεν τους κάνουμε τη χάρη! Ήρθε η ώρα να νιώσουμε τη δύναμή μας!

Στις εκλογές στις 16 του Δεκέμβρη τους γυρνάμε την πλάτη, ενισχύουμε την ΑΣΕ αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο Σωματείο. Για να γίνει ασπίδα όλων των εργαζομένων, ο συμπαραστάτης και ταυτόχρονα ο οργανωτής των διεκδικήσεών μας!!

Ρόδος 6/12/2023