Ρόδος: Φοιτητές και εργαζόμενοι τίμησαν την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ).

Την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησαν με συγκέντρωση και πορεία. νεολαία και σωματεία εργαζομένων της Ρόδου ύστερα από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

Η δυναμική πορεία ξεκίνησε από τις καμάρες του Πανεπιστημίου και διέσχισε το κέντρο της Ρόδου βροντοφωνάζοντας συνθήματα για το Πολυτεχνείο, την αμερικανοκίνητη χούντα αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης προς τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται καθημερινά από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και συνθήματα για απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης και της στήριξης που προσφέρει με την παραχώρηση βάσεων και ενόπλων δυνάμεων στο μακελειό.

Η πορεία αφού διέσχισε το κέντρο της Ρόδου κατέληξε στο Μανδράκι στο άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου, όπου έγιναν χαιρετισμοί και συμβολική κατάθεση λουλουδιών από φοιτητικούς συλλόγους και εκπροσώπους σωματείων και φορέων εργαζομένων.

Στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ομάδα γυναικών Ρόδου, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, η Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών και η Τομεακή Επιτροπή Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Στην πορεία συμμετείχαν και νεαροί πρόσφυγες-μετανάστες δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.