Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στη μεθοδευμένη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στο κέντρο της Ρόδου. Το συλλαλητήριο αποτέλεσε σταθμό κλιμάκωσης των νοσοκομειακών και υγειονομικών του νησιού, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και με στόχο την μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων εργατικών σωματείων, φορέων και του ροδιακού λαού συνολικά.

Στο αγωνιστικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν από τον χώρο της Υγείας ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου, ο Σύλλογος Αιμοκαθαιρόμενων Ρόδου, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», ο Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Ρόδου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ρόδου και ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου.

Από τα εργατικά σωματεία και φορείς το παρών έδωσαν, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το Σωματείο Συνταξιούχων Ρόδου, η Ομάδα Γυναικών Ρόδου (ΟΓΕ), η Ένωση Γονέων Ρόδου, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, ο Φοιτητικός Σύλλογος των Μεσογειακών Σπουδών του Πανεμιστημίου Αιγαίου, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου.

Οι συμμετέχοντες με τη σειρά τους, χαιρέτισαν τον αγώνα των υγειονομικών και νοσοκομειακών και αναφέρθηκαν στην κατάσταση που υπάρχει στο νησί, στο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας γενικότερα καθώς και στους χώρους δουλειάς.

Στην κεντρική ομιλία του, ο Χάρης Μπαρός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, αναφέρθηκε εκτενώς στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, στις άθλιες συνθήκες εργασίας, με μπαλώματα, μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού, κακούς μισθούς και ελλιπή ξεκούραση λόγω των μεγάλων κενών και ελλείψεων σε προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό, βοηθητικό), μεταξύ των άλλων.

Στηλίτευσε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας καθώς και την συνολική πολιτική στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης, που θυσιάζει τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ιδιαίτερα στο δικαίωμα στην Υγεία, σε μια εποχή μεγάλης ανάπτυξης της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας. Τέλος, τόνισε, ότι το συλλαλητήριο αποτελεί μόνο την αρχή των διεκδικήσεων του ροδιακού λαού και ότι με μεγαλύτερη οργάνωση και συσπείρωση, θα επιτύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών του.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου ακούστηκαν τα συνθήματα και τα αιτήματα τους.