Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο

Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους που πλήγηκαν από την φωτιά στην περιοχή, τονίζει η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Τουρισμού Ρόδου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΔΑΣ, «τέλη Ιούλη κάηκε η Ρόδος, αρχές Νοέμβρη και οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία που μπήκαν σε αναστολή λόγω των υλικών ζημιών στα ξενοδοχεία είναι ακόμα απλήρωτοι! Τα ψίχουλα που με περίσσιο θράσος υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εργασίας για να αναπληρωθούν οι απώλειες από τα χαμένα μεροκάματα των εργαζομένων δεν έχουν δοθεί ακόμα.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι στους εργαζόμενους δίνουν μόνο υποσχέσεις που ποτέ δεν πραγματοποιούν. Αντίθετα στους μεγαλοξενοδόχους και τους Tour Operators δίνουν τα πάντα, απλά με ένα νεύμα τους. Εκεί κονδύλια βρίσκονται στο λεπτό!

Στην κοροϊδία συμμετέχει και ο Υφυπουργός της κυβέρνησης και βουλευτής του νομού κύριος Γιάννης Παπάς, που υποσχέθηκε στους εργαζόμενους του τουρισμού που επλήγησαν από τη πυρκαγιά, ότι έως στο τέλος του Οκτώβρη θα πληρωθούν τις αποζημιώσεις των αναστολών τους. Σήμερα είναι 2 Νοέμβρη και οι υποσχέσεις τους φαίνεται ότι γράφτηκαν στο χιόνι!»

Καταλήγοντας η ΔΑΣ επισημαίνει, «απαιτούμε:

  • Να δοθούν άμεσα τα επιδόματα για τις αναστολές, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές.
  • Να λάβουν κανονικά τα δεδουλευμένα του, έως και τη λήξη των συμβάσεων που έχουν υπογράψει.
  • Να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους, για όσους μήνες θα παραμένουν στην ανεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συνάδελφοι έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Φτάνει πια!!! Οι ζωές μας δεν μπορούν να μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους, για να αβγατίζουν τα κέρδη τους τα αφεντικά.

Υ.Γ.: Το κατά τα άλλα λαλίστατο Εργατικό Κέντρο Ρόδου και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που είναι;»