Κάλεσμα της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο

κάτω τα ξερά σας από την απεργία

κάτω τα ξερά σας από την απεργίαΕίναι ώρα οργάνωσης και πάλης!  Όλοι στον Αγώνα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δε θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που έφερε ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά και θέλει να το περάσει στα μουγγά. Πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις καθημερινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, περιοδείες, πικετοφορίες, κινητοποιήσεις.

Ξεπερνούμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκαν συνειδητά να πάρουν αποφάσεις για απεργία την ημέρα που θα ψηφίζεται το καινούριο αντεργατικό έκτρωμα. Δεν τους αφήνει η εργοδοσία, τους τραβάει το αυτί! Στα χνάρια τους και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που στα λόγια καταγγέλλει και στην πράξη ούτε απόφαση παίρνει ούτε κινητοποιήσεις οργανώνει. Δε μιλάμε για το υποτιθέμενο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής να στηρίξουν την απεργία στους κλάδους όπου έχει προκηρυχθεί αλλά και να οργανώσουν πολύμορφες δραστηριότητες μέχρι την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την Πέμπτη 11/1, ενημερώνουμε πλατιά τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής με περιοδείες σε χώρους δουλειάς το πρωί και πικετοφορίες το απόγευμα.

Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα παγκινητοποίησης σε ολόκληρη τη χώρα. Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην επιθεώρηση εργασίας (κτίριο εφορίας) με αίτημα αιχμής την ανάκληση των απολύσεων στην Aldemar. Η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος έρχεται να συμπληρώσει τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, έχει στόχο ακριβώς την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Να τους ρημάζει δηλαδή η εργοδοσία και να μην έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν. Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία, κάτω τα ξερά σας από την απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, (ΚΤΗΡΙΟ ΕΦΟΡΙΑΣ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

 

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ