Μ. Κομνηνάκα: Εντείνονται οι απελάσεις, οι εγκλωβισμοί και το ευρωφακέλωμα (VIDEO)

Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ δεν προστατεύει τα δικαιώματα των ξεριζωμένων και εντείνει την άδικη σε βάρος τους πολιτική ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει τον βάρβαρο χαρακτήρα του νέου συμφώνου, το οποίο διατηρεί τον Κανονισμό του Δουβλίνου, δηλαδή τη μετατροπή των χωρών πρώτης υποδοχής σε φυλακές ψυχών, ενισχύει απελάσεις και επαναπροωθήσεις και επεκτείνει τον εγκλωβισμό των προσφύγων.

Όσο για τις «νόμιμες οδούς» μετανάστευσης, η βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι είναι μηχανισμοί του κεφαλαίου για πιο φτηνή εργασία, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, δηλαδή, όπως οι συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με Μπαγκλαντές και Αίγυπτο που νομιμοποιούν τις «Μανωλάδες».

Αναφερόμενη στις «επιτυχίες της ΕΕ» στο Μεταναστευτικό, όπως ανέφερε ο υπουργός στην ομιλία του, η Μ. Κομνηνάκα σχολίασε δεικτικά ότι οι «επιτυχίες» είναι η Μελίγια, η Λαμπεντούζα, η Μόρια, η Πύλος και οι πρόσφατες εικόνες από τη Ρόδο…

Η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε πως κλιμακώνεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ με την εμπλοκή και συμβολή της Ελλάδας. Επίσης συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα παραπάνω, τόνισε, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την υπέρμετρη όξυνση των ανταγωνισμών και των κινδύνων, καθώς και για την αύξηση στα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών ως απόρροια αυτής της όξυνσης.

Πρόσθεσε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλη συμβολή στις αναβαθμισμένες σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ και στη μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το αν υπάρχει σχεδιασμός για την ενδεχόμενη έλευση προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και την υποδοχή τους και για το αν υπάρχουν παζάρια με την Τουρκία για μια χειρότερη εκδοχή της συμφωνίας του 2016.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει στον δρόμο της ενίσχυσης της πάλης του λαού ενάντια στο μακελειό και την εμπλοκή της χώρας στην Παλαιστίνη, στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης σε όλους τους ξεριζωμένους από τις ιμπεριαλιστικές βαρβαρότητες, στην υπεράσπιση της Συνθήκης της Γενεύης, στην πάλη για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να μπορέσουν οι ξεριζωμένοι να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού και να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες που ζουν στη χώρα.

Πηγή: 902.gr