Με αγωνιστικό παλμό εκφράστηκε στη Ρόδο η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ρόδου, το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, την Τρίτη το απόγευμα.

Στο κάλεσμα του σωματείου ανταποκρίθηκε η Ομάδα Γυναικών Ρόδου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), το αυτοργανωμένο κίνημα πολιτών «Το Ελάφι» καθώς και μαθητές – φοιτητές.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου και στην πορεία που ακολούθησε στη συνέχεια, καταδικάστηκαν η σφαγή στη Γάζα και η ελληνική εμπλοκή, όπου αντήχησε ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη», που εδώ και αρκετές μέρες ακούγεται σε συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα και τον κόσμο.

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η αυθόρμητη συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών ( εδώ video) , πολλοί από αυτούς ξεριζωμένοι Παλαιστίνιοι ,που εδώ και εβδομάδες έχουν αφεθεί αβοήθητοι για μέρες μέσα στα πάρκα της πόλης και σε απαράδεκτες συνθήκες από το κράτος και τις αρμόδιες αρχές.

Στο τέλος της πορείας εκφράστηκε η αλληλεγγύη των ταξικών σωματείων προς του ξεριζωμένους, για να εξασφαλιστεί η πλήρης διατροφή και υγειονομική περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειάζονται, κατά την προσωρινή παραμονή τους στο νησί έως τον άμεσο και οριστικό απεγκλωβισμό τους, για να μπορέσουν να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού