Οργανώσεις ΚΚΕ: Άμεση απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο με οικονομική ενίσχυση

Η ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο πρόστιμο 1% επί της κρατικής χρηματοδότησης, που επιβλήθηκε ξανά στο Κόμμα.

Σαν πρώτη απάντηση συγκέντρωσε το ποσό των 1.700 ευρώ και παράλληλα καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και συνεργαζόμενους να δώσουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης.

Με πλατύ άνοιγμα στα σχολεία απάντησε στο πρόστιμο η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ήδη συγκέντρωσε το ποσό των 2.500 ευρώ. 

Η ΤΟ Εμπορίου – Επισιτισμού της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο πρόστιμο 1% επί της κρατικής χρηματοδότησης, που επιβλήθηκε ξανά στο Κόμμα.

Σαν πρώτη απάντηση συγκέντρωσε το ποσό των 1.000 ευρώ και παράλληλα καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και συνεργαζόμενους να δώσουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης.

«Μονή απάντηση στο απαράδεκτο αυτό πρόστιμο για τη διακίνηση κουπονιών είναι το ακόμα πιο πλατύ κάλεσμα ενίσχυσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Το Κόμμα μας είναι δεμένο μονάχα με τα δίκια και τα συμφέροντα του λαού μας και είμαστε σίγουροι ότι ο λαός μας ακόμα πιο αποφασιστικά θα το ενισχύσει», σημειώνει. 

Επίσης, η ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με αφορμή το απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ μάζεψε το ποσό των 1.200 ευρώ και καλεί τις υπόλοιπες ΚΟΒ της Τομεακης Οργάνωσης να δυναμώσουν την άμιλλα.

Η ΤΟ Κατασκευών της ΚΟΑ ως πρώτη απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ, για τη διακίνηση κουπονιών συγκέντρωσε και καταθέτει το ποσό των 3.100 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση «καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ στις Κατασκευές, μπροστά στο πρώτο κλείσιμο της Οικονομικής Εξόρμησης να δώσουμε απάντηση, ενισχύοντας το Κόμμα και συμβάλλοντας στην υπερκάλυψη του πλάνου μας ο καθένας με ό,τι ποσό μπορεί. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα βάλουν εμπόδιο στην πολιτική δράση του Κόμματος, είναι βαθιά γελασμένοι!». 

Η ΤΕ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ως μια πρώτη άμεση απάντηση στο πρόστιμο προς το Κόμμα, μάζεψε το ποσό των 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόστιμο 1% επί της κρατικής χρηματοδότησης για διακίνηση κουπονιών επιβλήθηκε ξανά στο ΚΚΕ, σε υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει ως Ανώνυμες Εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου της Βουλής και απόφασης του προέδρου της Βουλής, αφορά δε σε «έσοδα από συνδρομές και εισφορές» και σε «παράλειψη της δημοσιοποίησης των στοιχείων για έσοδα του Κόμματος από δωρεές – κληρονομιές»! Θυμίζουμε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή ενός κόμματος, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2014 και έκανε ακόμα πιο αντιδραστικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.