Υπουργός Παιδείας: Τάζει ιδιωτικά πανεπιστήμια στο κεφάλαιο και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς

Πηγή: Eurokinissi

Ιδιωτικά πανεπιστήμια, «διαδικτυακά φροντιστήρια»… αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών και παράταση της ομηρίας των χιλιάδων αναπληρωτών περιελάμβανε το «μενού» της συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης στην ΕΡΤ.

Ο Κ. Πιερρακάκης ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να εξακολουθούμε να διατηρούμε στη χώρα μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα, ένα κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση», παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι απαίτηση του κεφαλαίου για το άνοιγμα ενός νέου πεδίου για την κερδοφορία τους.

Όσο για τις αναφορές ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του», μόνο ως υποκρισία εκλαμβάνονται όταν η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί την χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα τάρταρα και κύρια μελήματά της είναι η περαιτέρω εμπορευματοποίηση και η αστυνομοκρατία ενάντια στους αγώνες των φοιτητών.

Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο υπουργός σημείωσε ότι «προχωράμε σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς, ώστε γρήγορα να κινηθούμε».

Αναφορικά με το «ψηφιακό φροντιστήριο», δηλαδή την ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία, ο Κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη του 2024 με δύο μαθήματα, τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Την ώρα που τα κενά εκπαιδευτικών, ειδικά στην ενισχυτική διδασκαλία είναι σε μεγέθους χιονοστιβάδας, η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκλείει τις αναγκαίες προσλήψεις και προτάσσει… βίντεο και webex.