Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – κάλεσμα προς το Ροδιακό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον τραγικά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό:

“Οι εργαζόμενοι της Ρόδου εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή.

Εδώ και δεκαετίες ο λαός της Παλαιστίνης ματώνει, βασανίζεται, ξεσπιτώνεται από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των συμμάχων του ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ που προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή κάνουν τα στραβά μάτια.

Να μην περάσει η αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχειρείται από κυβερνήσεις και ΜΜΕ που προσπαθούν να βαφτίσουν “τρομοκρατία” το δικαίωμα ενός λαού να αντιστέκεται και να παλεύει για το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία να ζήσει στον τόπο του.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής και απαιτούμε:

Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30 email. idiotikoirodos@gmail.com