«Πανσπουδαστική ΚΣ»: Εμπόδισαν την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας και για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά

Φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας και για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, έβαλαν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ». Την Τετάρτη 4 Οκτώβρη, κάτω από τις μεγάλες και συντονισμένες αντιδράσεις των Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα και την οργανωμένη διεκδίκηση για «καμία απόσπαση της διδακτικής επάρκειας από τα πτυχία» κατατέθηκε ειδική διάταξη που ορίζει ότι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε τμήματα ή σχολές έως και το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 δύναται να λάβουν πιστοποίηση παιδαγωγικής επάρκειας.

Στην ανακοίνωση οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους αναφέρουν:

«Αποτελεί ακόμα μια πολύ σημαντική νίκη των φοιτητών με τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στην κυβέρνηση και το υπουργείο που όπως λένε σχεδιάζουν να εφαρμόσουν όσα είχαν ψηφιστεί και μείναν στα χαρτιά.

Η νέα κατάκτηση που αποσπάσαμε αποτυπώνει την αλλαγή που έχει γίνει στους Συλλόγους μας, με περισσότερους να έχουν περάσει στα δικά μας χέρια, με πρώτη δύναμη την “Πανσπουδαστική ΚΣ” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Συνεχίζουμε και παλεύουμε για την οριστική κατάργηση του νόμου που υποβαθμίζει το πτυχίο μας και χτυπάει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε:

  • Να μην αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από το πτυχίο μας ούτε τώρα – ούτε ποτέ!
  • Να καταργηθεί ο νόμος-πλαίσιο 4957/2022 και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Να δίνεται στο πτυχίο όλη η απαραίτητη γνώση για την εξάσκηση του επαγγέλματος. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα».