Προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη Λαχανιά*

Άρθρο του Βασίλη Μανωλάκη, υποψήφιος πρόεδρος Λαχανιάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση

“Αγαπητοί συγχωριανοί, το χωριό μας η Λαχανιά, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρά προβλήματα, λόγω της αδιαφορίας του κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου για τα μικρά χωριά.

Πολλά από αυτά τα προβλήματα είναι κοινά με τα υπόλοιπα χωριά της Νότιας Ρόδου όπως η υγεία, τα προβλήματα των σχολείων, τα ελάφια κλπ.

Όμως όπως όλα τα χωριά , έτσι και η Λαχανιά αντιμετωπίζει και ορισμένα ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία ο Δήμος και η Περιφέρεια θα μπορούσαν να λύσουν, αν κινούνταν σε διαφορετική κατεύθυνση.

Τα σοβαρά προβλήματα της Λαχανιάς είναι:

  1. Πλήρης έλλειψη αντιπυρικής προστασίας του χωριού και του δάσους.
  2. Κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του χωριού.
  3. Δεν επαρκεί το νερό άρδευσης για τους αγρότες του χωριού.
  4. Δεν έχει ολοκληρωθεί το αποχετευτικό – το έργο είναι στάσιμο.
  5. Υπάρχουν κατοικίες γύρω από τον οικισμό όπου δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι.
  6. Η καθαριότητα του χωριού είναι ανεπαρκής.
  7. Το δημοτικά κτίρια του σχολείου και της κοινότητας έχουν σοβαρά προβλήματα, που τα καθιστούν πλέον επικίνδυνα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τα ιδιαίτερα προβλήματα της Λαχανιάς:

  1. Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας του οικισμού και του δάσους της Λαχανιάς. Αντιπυρικές ζώνες, διάνοιξη δασικών δρόμων καθαρισμός του δάσους και ότι άλλο μέτρο απαιτείται σε συνεργασία με την δασική υπηρεσία.
  2. Να ξεκινήσουν τα απαραίτητα έργα για την αντιπλημμυρικής προστασία του χωριού. Να καθαριστούν τα ποτάμια, να καθαριστούν τα μικρά ρέματα ώστε τα νερά από το “ΠΛΑΙ” να μην εισέρχονται στο χωριό, αλλά να οδηγούνται στα ποτάμια.
  3. Σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων του χωριού ώστε τα αντιπλημμυρικά έργα να συνδεθούν άμεσα με τα αύξηση του διαθέσιμου νερού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης – άρδευσης.
  4. Να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό του χωριού.
  5. Να γίνουν άμεσα ασφαλτοστρώσεις, όπου υπάρχουν σπίτια εντός οικισμού.
  6. Να αδειάζονται οι κάδοι και να καθαρίζεται το χωριό καθημερινά. Μια φορά την εβδομάδα να έρχεται φορτηγό του δήμου για να παραλαμβάνει μεγάλα απορρίμματα, όπου θα συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένο σημείο που θα οριστεί.
  7. Να συντηρηθούν και να ανακαινισθούν τα δημοτικά κτίρια του σχολείου και της κοινότητας.

Οι προτάσεις αυτές για να γίνουν πράξη, χρειάζονται συλλογικό αγώνα, συσπείρωση και ενότητα των κατοίκων του χωριού μας.

Το μόνο στήριγμα σε αυτούς τους αγώνες θα είναι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε Δήμο και Περιφέρεια που δεν έχουν καμία δέσμευση από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Από αυτούς δηλαδή που επιβάλουν να μένουν εκτός χρηματοδότησης και τεχνικών προγραμμάτων, ειδικά τα μικρά χωριά του νησιού, επειδή δεν θα έχουν κέρδη από τέτοια έργα.

Γιατί οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ήταν τα προηγούμενα χρόνια οι μόνοι που στήριζαν και έφερναν προς συζήτηση τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων των μικρών χωριών.

Για αυτούς τους λόγους η ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε Δήμο και Περιφέρεια αποτελεί την μόνη εγγύηση για να γίνουν πράξη τα αναγκαία έργα στο χωριό μας, την Λαχανιά.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να διαλέξουμε για να μπορέσουμε να επιβάλουμε λύσεις προς όφελος των κατοίκων του χωριού μας.

Για αυτούς τους λόγους στις 8 Οκτωβρίου σας καλώ να ψηφίσετε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε Δήμο και Περιφέρεια.”