Λάρου Λουλουδίτσα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Τάκη Πότσο: Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού

Μεγάλωσα μέσα στην αγάπη των ζώων και κυρίως των σκύλων, που υπήρξαν συντροφιά μου σε πολύ δύσκολα χρόνια, ακόμη και σε περιόδους έντονης μοναξιάς. 

Στην εφηβεία, γεμάτη περιέργεια για τον κόσμο, ξεκίνησα να βοηθώ συνανθρώπους μου και επισκεπτόμουν χώρους που φιλοξενούσαν αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα. 

Όταν συνειδητοποίησα πως φτάνει στο πιάτο μου το κρέας και πως δεν αξίζει για ένα γεύμα 5 λεπτών όλη αυτή η κακοποίηση που υπάρχει από πίσω, άλλαξα ολες τις διατροφικές μου συνήθειες! 

Όταν ενηλικιώθηκα, αποφάσισα πως αυτό που ήθελα να κάνω, για να γεμίζει η ψυχή μου, ήταν να βοηθάω! 

Όσους έχουν ανάγκη την βοήθεια, είτε ανθρώπους είτε ζώα, ώστε να μπορώ να πω μια μέρα πως έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτόν τον κόσμο και τον άφησα καλύτερο. 

Μέσα από τον καθημερινή ανάγκη για την προστασία των αδέσποτων ζώων, διαπίστωσα πως οι φιλόζωοι εθελοντές έχουμε να δώσουμε έναν άνισο αγώνα. Όσα ζώα και αν φροντίζουμε, αλλα τόσα εγκαταλείπουν. Όσους ανθρώπους και αν βοηθάς, αν δεν ενισχυθεί το κράτος πρόνοιας, τόσο περισσότεροι θα έχουν πρόβλημα! 

Επιμένω πως πρέπει άμεσα να γίνει υποχρεωτικό στα σχολεία ένα μάθημα όπου θα διδάσκεται ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, στα ζώα και στη φύση! 

Μέσα από πάρα πολλές παρουσιάσεις σε σχολεία, σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου Φιλοζωικής, μαζί με άλλους εθελοντές, έχουμε καταφέρει να επισκεφτούμε σχεδόν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλα και Συλλόγους της Ρόδου. 

Χιλιάδες παιδιά και ενήλικες παρακολούθησαν το πρόγραμμα μας, που αφορά τον σεβασμό, την φιλοζωία, την ενσυναίσθηση για ανθρώπους και ζώα, που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Ακόμη και την περίοδο της πανδημίας δεχθήκαμε προσκλήσεις και καταφέραμε να κάνουμε παρουσιάσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. 

Οι δράσεις μου προς το κυνοκομείο, ως ενεργό μέλος του Συλλόγου φιλοζωικής, σχετίζονται με: 

-Δημιουργία ενημερωτικού flyer και μοίρασμα σε όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου και ενημέρωση ολων των επισκεπτών του νησιου μας για τις δράσεις ρου Συλλόγου. 

-Δημιουργία ημερολόγιου για ενίσχυση των εσόδων. Δημιουργία περιοδικού (2 συνεχόμενες χρονιές), για ενίσχυση των εσόδων. 

-Παρουσιάσεις σε σχολεία με συμμετοχή του Αστυνομικού Σκύλου Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών, <<Schwartz>>, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εκπαιδευτή Σκύλων, Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών Αρχ/κα Δημήτριος Κυμπάρης.

-Δημιουργία καρτ ποσταλ, για ενίσχυση των εσόδων. 

-Δημιουργία αφίσας που τοποθετήθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου Διαγόρας. 

-Διαχείριση και στήσιμο προφίλ στα social media. 

-Συμμετοχή και οργάνωση σε όλα τα μπαζαρ. 

-Φωτογράφιση σκύλων και Δημιουργία άλμπουμ για να υιοθετούνται ευκολότερα. 

-Δημιουργία εκδηλώσεων με ποσοστό που αποδόθηκε στο κυνοκομείο. 

-Τοποθέτηση κουμπαράδων για δωρεές σε τοπικές επιχείρησης του νησιού. 

-Δημιουργια μπρελόκ για ενίσχυση εσόδων. 

-Συμμετοχή, για πρώτη φορα με περίπτερο, στην έκθεση της Κρεμαστής. 

-Συμμετοχή στις δράσεις “Ανοιχτές πόρτες για υιοθεσίες”, είτε στο κυνοκομείο είτε σε συνεργαζόμενα pet shops. 

Οι προσωπικοί αγώνες που δίνω ως εθελόντρια είναι ακόμα μεγαλύτεροι, μιας και δεν υπάρχει ωράριο.

 Καθημερινή σίτιση περισσότερων από 25 ζώων. (Όπως και αποπαρασίτωση εσωτερικά και εξωτερικά). 

Εβδομαδιαία στείρωση αδέσποτων ζώων από τα προσωπικά μου εισοδήματα αλλά και από δωρεές. 

Συγκέντρωση δωρεών, κάθε εβδομάδα, από φιλους και εθελοντές και μεταφορά τους στο κυνοκομείο. 

Διασώσεις ζώων και φιλοξενίες, με σκοπό την προώθηση τους για υιοθεσία. 

Η πιο πρόσφατη δράση, που έχει πρωτόγνωρη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας, είναι η σίτιση όσων ελαφιών κατάφεραν να επιβιώσουν μετα την πύρινη λαίλαπα που έπληξε το νησί μας. 

Από την τελευταία εστία φωτιάς και μετα, επισκέπτομαι μαζί με εθελοντές, (μοιρασμένοι σε ομάδες) διαφορετικές περιοχές του νησιού της Ρόδου, για καθαρισμό του δάσους και σίτιση των ελαφιών. 

Ο λόγος που αναφέρω όλα τα παραπάνω, είναι γιατί γνωρίζω τα προβλήματα του νησιού μας και ατομικά αλλά και σαν παράταξη και θέλω να αναφέρω τις προτάσεις μας, για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για τον κόσμο της εργασίας αυτού του τόπου, μέσα από το βήμα που μου δίνει ο Τάκης Πότσος, επιλέγοντας με για να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης για τον δήμο της Ρόδου». 

Κάποιες από τις προτάσεις είναι: 

-Να επεκταθεί και να βελτιωθεί το υπάρχον καταφύγιο. 

-Να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον με φροντίδα και αγάπη για τα ζώα, ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες του τόπου μας αλλά και επισκέπτες από το εξωτερικό.

-Να υπάρχουν κατάλληλες δομές για περίθαλψη, φιλοξενία, αυλισμό ζώων και προώθηση για υιοθεσία. 

-Η δημιουργία ιστοσελίδας για την ευκολότερη πρόσβαση σε υιοθεσίες ζώων και την ενημέρωση των πολιτών. 

-Να στηθεί και να λειτουργήσει με σημερινούς όρους ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο, με πρόσληψη μόνιμου κτηνίατρου όπου θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε εθελοντής που βρίσκει τραυματισμένα ζώα. 

-Να γίνονται όλο το χρόνο στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις σε αδέσποτα ζώα, αλλά και σε δεσποζόμενα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά οι ιδιοκτήτες τους. 

-Να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι στο Δημοτικό κυνοκομείο, με προτεραιότητα στους ήδη υπάρχοντες, για την εύρυθμη λειτουργία του. 

-Να υπάρχει ομάδα για καθημερινούς ελέγχους κακοποιήσεων ζωών, ομάδα για παρουσιάσεις σε σχολεία και να γίνονται ενημερωτικές καμπάνιες σχετικά με τα αδέσποτα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και για την υπενθύμιση των υποχρεώσεων που έχουν οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων για τη διατήρηση της ευζωίας των κατοικίδιων αλλά και τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.

-Να τοποθετηθούν σταθμοί σίτισης (ταΐστρες και ποτίστρες) για τα αδέσποτα ζώα σε όλο το νησί. 

-Να δίνονται τροφές σε όλους τους εθελοντές που σιτίζουν καθημερινά αδέσποτα ζώα. 

Ολες οι εθελοντικές δράσεις πρέπει να είναι συμπληρωματικές στον κρατικό σχεδιασμό και όχι το μέτρο αντιμετώπισης των προβλημάτων. 

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε όλοι τα ζώα, οφείλουμε όμως να τα σεβόμαστε.

Τέλος, ευελπιστώ τα κόκκινα γαρίφαλα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να ανθίσουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας, για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας.