Περιοδεία στην Ιαλυσό πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Πότσος

Με κατοίκους της Ιαλυσού συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τάκης Πότσος, για τα προβλήματα που γίνονται κάθε χρόνο και χειρότερα στην καθαριότητα, την ύδρευση και την αντιπλημμυρική προστασία.

Είναι νωπές οι μνήμες από τις πλημμύρες στην Ιαλυσό, τις καταστροφές και είναι φανερή η ανησυχία για το τι θα αντιμετωπίσουν ενόψει του χειμώνα, αφού δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή.

Ο Τάκης Πότσος επεσήμανε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλαν επανειλημμένα αυτά τα σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο για να βρεθούν λύσεις, να πάρουν μέτρα οι δημοτικές αρχές για την αντιμετώπισή τους.

Οι απαντήσεις που έδωσαν και ψήφισαν όλοι όσοι κατεβαίνουν ξανά υποψήφιοι σκορπισμένοι σε όλες τις άλλες παρατάξεις είναι ότι τα αντιπλημμυρικά έργα κοστίζουν! Κόστος η προστασία των ανθρώπων, των περιουσιών από τις πλημμύρες ή τις φωτιές, αλλά δεν είναι κόστος ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες για την καθαριότητα, για τη διαχείριση του νερού, για τη διαφήμιση των μεγαλοξενοδόχων.

Πολιτική επιλογή όλων των υπόλοιπων παρατάξεων το «Όλα στους ιδιώτες» για να θησαυρίζουν και όχι να στηρίξουν τη λειτουργία του δήμου έτσι ώστε, με δικά του μέσα, δικό του μόνιμο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό να προσφέρει στους δημότες τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες, έξω από τα όρια του επιχειρηματικού κέρδους. Γιατί οι κόφτες στην πολιτική προστασία, η επιχειρηματική λειτουργία των υπηρεσιών έχουν σαν αποτέλεσμα και να υποβαθμίζουν τις όποιες παροχές με τις οποίες σχετίζεται και να φορτώνονται οι δημότες χαράτσια και δυσβάσταχτα τέλη.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια, να ενισχυθεί η παρέμβαση της μόνης δύναμης που με συνέπεια , με αγώνες μαζί με τον λαό διεκδικεί αυτό που αξίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές του νησιού.

Ρόδος 18/9/2023