Η Θεσσαλία πνίγεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις πάνε…Κόσοβο

Μπορεί ακόμη η χώρα να μετράει τις πληγές της από την παντελή απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων και καταστροφών, ωστόσο οι ΝΑΤΟϊκές και συμμαχικές υποχρεώσεις “τρέχουν”.

Τι κι αν είδαμε την έλλειψη αυτοπροστασίας εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού σε δύο σχετικά διαδοχικά χτυπήματα, από πυρκαγιές και πλημμύρες η κυβέρνηση συνεχίζει να “πουλάει” προστασία εκτός συνόρων, σε αποστολές που δεν έχουν καμία σχέση με την Άμυνα της χώρας.

Κι αυτό το κάνει σε μια καθ’ όλα δύσκολη περίοδο για το θεσσαλικό λαό που παραμένει για 7η ημέρα πνιγμένος στις λάσπες και την απόγνωση.

Έτσι, όπως μας ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ, η διοίκηση, το επιτελείο και ο ελληνικός λόχος του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης «Kosovo Force Operational Reserve Force» (KFOR ORF) αναχώρησαν στις 8 Σεπτεμβρίου, από την Ελλάδα για το στρατόπεδο «Bondsteel» στο Κόσοβο που αποτελεί και το στρατηγείο της “ειρηνευτικής” αποστολής KFOR, προκειμένου να αναλάβουν αποστολές ασφαλείας, συνδράμοντας στην ικανότητα άμεσης αντίδρασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Κοσόβου.

Έχουμε ISO

Η διαταγή ανάπτυξης ελήφθη από την Διακλαδική Διοίκηση Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη (Joint Force Command Naples – JFC NAPLES) , μετά την επιτυχή αξιολόγηση (!) του Τάγματος από Ομάδα Αξιολόγησης του ΝΑΤΟ, που περατώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Η ανάληψη της διοίκησης του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης «Kosovo Force Operational Reserve Force» (KFOR ORF) από την Ελλάδα αναδεικνύει την συνεχή και δυναμική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή τους στην ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, συμπληρώνει το ΓΕΕΘΑ…