Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο “Θέρμαι” στις 15 Σεπτεμβρίου

“Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)». Αυτό είναι το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, εμπνευσμένο από τον μεγάλο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή έχει ήδη ξεκινήσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάνει «σταθμό» στο νησί μας, την Παρασκευή 15/9, στο πάρκο “Θέρμαι” στο κέντρο της Ρόδου.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στο νησί, έχουν ριχτεί στη μάχη με μεράκι και ενθουσιασμό για να φτάσει το μήνυμα του Φεστιβάλ σε κάθε νέα και νέο του νησιού, για τη προετοιμασία και το στήσιμο του. Είμαστε περήφανοι που το Φεστιβάλ μας δεν στηρίζεται σε χορηγούς, αλλά «χτίζεται» με βασικά υλικά τη δημιουργικότητα, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συναυλία με τους Βασίλη Αυγουστάκη και τις “ Εννιά Χορδές”

Χαιρετισμοί από τον Τάκη Πότσο, υποψήφιο Δήμαρχο στη Ρόδο και τον Γιάννη Αγγέλου, υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Ομιλία από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Συναυλία από νεανικό συγκρότημα

Λαϊκό- παραδοσιακό γλέντι με την Κατερίνα Κορρέ και την ορχήστρα της.

Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν: μαθητική έκθεση ζωγραφικής για τα συγκλονιστικότερα γεγονότα του 2023 και πως τα βιώσαμε, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, γωνιά του «κόκκινου αερόστατου» με δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, στέκι για μαθητές.

Ταυτόχρονα μέσα από το Φεστιβάλ, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Ρόδο καλούμε το λαό του νησιού να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς λαό της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται σκληρά, απέναντι σε ένα κράτος που επιβεβαιώνεται όπως είναι βαθιά εχθρικό προς τις ανάγκες και τις ζωές μας, που μας αφήνει ανοχύρωτους απέναντι σε πυρκαγιές και πλημμύρες.

Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.
  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
  • Φακοί.